THE WHOLE FAMILY WORKING

[Bilde]

Som så ofte hos Naruse er ikke The Whole Family Working preget av de fatale konflikter eller de dramatiske hendelser, men tar heller tak i de små og likevel så skjebnesvangre valgene vi gjør. Her møter vi familien med ni barn og besteforeldre – mange munner å mette i en vanskelig tid. Så snart barna blir store nok må de ta jobb i fabrikk for å hjelpe til med husholdningen. En skjebne som river og sliter i ungene, som alle har sine egne ambisjoner i livet.

Med stor innlevelse og følsomhet spiller Naruse ut et stille drama, hvor alle mener vel, men er omstendighetenes fanger.

The Whole Family Working er basert på en roman av Sunao Tokugawa, kjent for sine romaner om det japanske proletariatets harde liv på 1930-tallet. Filmen ble laget midt under den andre kinesiske-japanske krigen (1937-1945), på et tidspunkt hvor den japanske filmsensuren fulgte godt med, spesielt på filmer som kunne virke negativt på folkets nasjonalfølelse. Dette medførte at Naruse måtte trå forsiktig i sin kritikk av den rådende politikken, som åpenbart gjorde livet hardt for arbeiderklassen.

Legg til ekstern kalender…
#film, #kino