STØV - VERNISSAGE FOR NY UTSTILLING

Dette er også den siste vernissagen i de spesielle lokalene i Kongensgate 3, der RAM galleri vært i drift helt siden 1989.
Det blir servering av forfriskninger og samtidsforfatter Ole Robert Sunde vil lese en egen tekst.

I utstillingen STØV har Toril Redalen arbeidet med støvet som kunstnerisk materiale, og behandlet støv eller leire som noe helt fundamentalt i menneskelivet, som grunnen vi trør, bor på, og dyrker i, støvet som grunnlag for stedets sammensetning, ressurser og identitet. Hun er opptatt av det ”menneskeskapte støvet”, støvet som vi produserer og reproduserer, støvet fra kulturen. Støv er, som hukommelsen i konstant drift, skiftende og avhengig av omstendighetene. Støvet er inkluderende og tilpasningsdyktig. Det forsvinner aldri. Det forandrer form, forflytter seg, eksisterer et annet sted. Samtidig som det alltid blir noe igjen. Støv og leire er på mange måter det samme, en masse av partikler. Et materiale som utvinnes, behandles og gjenvinnes.
Til utstillingen på RAM har kunstneren både samlet og laget støv fra forskjellige sted, bland andre Spode Factory, Stoke on Trent, Porsgrund Porselænsfabrikk, Kunstakademiet i Trondheim, Aunes Keramikk Trondheim, og bygda Todalen.

Toril Redalen (f. 1973) er utdannet ved Kunst og Designhøyskolen i Bergen med en BA i Keramikk (2005 ) og MA Kunst (2007) Kunsthåndverkeren studerer i sitt hovedprosjekt Støv, Sted og håndverk støvet i det postindustrielle landskapet. Hun fokuserer på støvet som en aktiv prosess, som et materiale som kan bli noe annet. Kunstneren har mottatt arbeidsstipend for yngre kunstnere og fra Kunsthåndverkerenes fond. Hun har også flere arbeidsopphold som

visitredalen.no

Legg til ekstern kalender…