Music of Strangers / film, mini-konsert og debatt

[Bilde]

I samarbeid med SPACE – Syrian Peace Action Centre – rigger Film fra Sør-festivalen opp filmlerretet i Grønland kirke og inviterer til en sjelfull og unik opplevelse med filmvisning av dokumentaren THE MUSIC OF STRANGERS, minikonsert med den syriske klarinett-virtuosen Kinan Azmeh og debatt om musikkens som brobygger og universell kraft.

I MUSIC OF STRANGERS blir vi med på en musikalsk reise med The Silk Road Ensemble, ledet av den verdenskjente cellisten Yo-Yo Ma. Ensemblet er et forsøk på å bygge broer på tvers av kulturer, fostre dialog og vise musikkens frigjørende kraft, og filmen om dem er en storslagen audiovisuell skildring av musikken som et felles språk mellom mennesker. Flere av ensemblets medlemmer har flyktet fra sine hjemland for å kunne utøve musikken de brenner for.

Dette er også tilfelle for ensemblets eminente klarinettist, syriske Kinan Azmeh, som kommer til oss for å spille en minikonsert og panelsamtale med Abazar Hamid, fribymusiker i Harstad, og Alexandra Archetti Stølen, festivalsjef i Oslo World Music Festival. Samtalen ledes av Jan Lothe Eriksen fra Safemuse.

Dørene åpner 18.30, filmstart kl. 19.00. Billetter selges også i døra i Grønland kirke. Har du klippekort eller festivalpass behøver du ikke hente ut billett på forhånd. Forbehold om utsolgt – møt opp i god tid.

Arrangementet er en del av festivalens seksjon for film & debatt: Det Kritiske Rom.

English subtitles and the debate will be in english as well.

Legg til ekstern kalender…