Hole Artcenter presenterer: Ingrid A. Tronstad og Aleksandra Niemczyk - maleri

[Bilde]
venstre: Ingrid A. Tronstad, “Uplifting,” 90 × 130 cm, akryl på lerret
høyre: Aleksandra Niemczyk, “Imakane,” 150 × 150 cm, blandet teknikk på lerret

VERNISSAGE lørdag 8. oktober kl. 15 – 18:00

Musikalsk innslag Leonard Campbell og Carl Fredrik Rønneberg

Servering av forfriskninger og åpen kafé

NB! SØNDAG 9. oktober holder galleriet åpent fra kl. 12 til 19:00 for de som har vært på fjellet.

Utstillingen varer t.o.m. 30. oktober 2016
-

Dette er Tronstads 6. utstilling på Hole Artcenter med tittelen «Traces of Consciousness».

Ingrid Andenæs Tronstad har sin kunstutdannelse gjennom mange år fra skoler i California, Stockholm og Oslo, bl.a som elev hos anerkjente kunstnere som Helle Kaarem, Roar Werner Eriksen og Markus Brendmoe.

Hun har en rekke utstillinger bak seg i inn- og utland, og er en av galleriets populære kunstnere.

Ingrid Andenæs Tronstads malerier er preget av et sterkt koloristisk uttrykk. Tronstad viser en intuitiv evne til å fange og omgjøre en stemning til billedlig språk. Lys og gjennom- skinnelig fargebruk, med stødige kraftige penselstreker og kontrasterende flater, skaper bevegelse og nærvær.

Siste utstilling Tronstad hadde på Hole Artcenter kunne vi ane en antydning til figurasjon, og dette kommer tydeligere fram i denne utstillingen. Her ser vi mennesker og hoder i flere av bildene. Det er som om kunsteren beveger seg inn i det ubevisste og det er relasjonen til mennesket som blir det fremtredende.

Tronstads kunstneriske uttrykk viser til en lyrisk tradisjon – hvor fargesamspill og linjer
er bearbeidelser og intuitivt arbeid fra indre reiser. Tronstad fanger øyeblikk, inntrykk og observasjoner som får en ny tilstedeværelse i maleriene.

Hennes utstillinger har hver gang slått an, både for våre kunder og andre besøkende til Hole Artcenter.

Det er nå to og et halvt år siden sist, og flere har etterspurt hennes verk.

Utstillingen «Traces of Consciousness» av Ingrid Andenæs Tronstad viser både store og små arbeider.

Samtidig presenterer vi også en kjent og kjær kunstner for vårt publikum nemlig Aleksandra Niemczyk.

Aleksandra Niemczyk er en abstrakt maler som det er verdt å legge merke til. Fra sin base i Oslo, jobber hun med ulike teknikker for å skape non-figurative malerier fulle av intensitet og farge. I hennes arbeider kan en spore en sterk tilknytning til de store abstrakte kunstretningene, fra begynnelsen av 1900-tallet og frem til i dag.

Hun har nylig mottatt «Gunnar S. Gundersen stipend» og opphold i gjesteatelier i Høyanger, noe som har gitt henne anledning til å studere den abstrakte mesterens verker nærmere. Med respekt for de store nonfigurative modernistene, viser Aleksandra Niemczyk en kompromissløs dedikasjon til abstraksjon, basert på organisk geometri og fargelære. Hun arbeider mot komplekse estetiske sammenstillinger av linjer, farger og former. Landskapet og hennes nærmeste omgivelser gir stadig næring til hennes kunstneriske uttrykk.

Aleksandra Niemczyk forteller at arbeidene hennes er som en collage fra hennes eget liv, sammenvevet av reiser, ulike kulturer og egenproduserte filmer. Alt er med på å skape et modent kunstnerisk uttrykk.

Aleksandra Niemczyk har en solid akademisk bakgrunn. En mastergrad i kunst/maleri og litografi, samt en mastergrad i filmregi fra Béla Tarr filmskole. Hun har 15 års erfaring som utøvende kunstner, og har stilt ut sine arbeider i en rekke institusjoner rundt om i verden. Hun har også stilt ut i flere kunstforeninger og gallerier i Norge. Blant annet i Haugesund, Ål, Horten, Hamar og Sandefjord samt i Oslo Rådhus. Hun har samarbeidet med Hole ArtCenter i 10 år, og har fått god respons fra publikum og kunstsamlere. I 2006 ble hun nominert til Carnegie Art Award, og hun har også blitt tildelt flere stipender, både nasjonalt og internasjonalt.

Maleriene i hennes nye serie “kontinuitet” er bygget på rytme og sammenhengen mellom form, farge og overflatestruktur. Hennes nye komposisjoner har en subtil fargepalett med fokus på harmoni og balanse i strukturene, som synes å vibrere, med farger som utfyller og forholder seg til hverandre. Hun har fortsatt å eksperimentere med tekstil og struktur, en videreføring av hennes forrige serie av malerier, "Silk Path». Det er de taktile sansene som stimuleres, ved bruk av tekstiler, silke, lerret, bladgull, pigmenter og tykke lag med maling.

Hun får fram et enkelt og elegant uttrykk i sine puslespill-lignende abstraherte komposisjoner.

Aleksandra Niemczyk og Ingrid A. Tronstad vil fylle Hole Artcenters store vakre utstillingsrom i perioden 8. – 30.oktober 2016.

Dette blir en utstilling å skrive hjem om.

Velkommen hit.

Åpningstider lør-søn 12-17:00 eller etter avtale.

Kafé m. lekre småretter

For kjøp av kunst, kontakt: Elenor m. 92 888 150 epost

Legg til ekstern kalender…