ByFlimmer: Byen og kunstneren

Poetisering over arkiverte filmer om kunstnere som bygger by, til lune snitter og helende brygg.

[Bilde]

Poetene Victoria Kielland og Aina Villanger har kikket på byen de bor i, trasket i Oslos utkantgater, studert alle kranene, telt alle borrelydene – og tenkt på kunstneren, og snakket om kunstneren i byen, kunstneren i skapelsesprosessen, kunstneren i byen som bygges og bygges – og deretter gravd i arkivet. Hva slags rolle hadde kunstneren i en fremadstormende by i etterkrigstida? Hvem er kunstneren i en by som vokser raskere enn modeller utformes og malingstrøk tørker – en by som stadig lider av voksesmerter?

Byens bevegelser speiler kunstnerens bevegelser gjennom skapelse, og destruksjon. ByFlimmer inviterer til en kveld i transformasjonens tegn og viser filmer om etterkrigstidens skaperglede gjennom oppreisningen av Oslo og regjeringskvartalet –et område som nå er i ferd med å rives ned.

Inngang: Gratis

Kuratert av Aina Villanger & Victoria Kielland.

OM KURATORENE
Aina Villanger, (f. 1979) er poet, skribent og lilithist. Debuterte i 2012 med dikteposet langsang på Oktober forlag. Jobber 23% i Kirkens Bymisjon, underviser 8 % ved Nordland Kunst- og Filmskole, og bruker resten av tida på å sjonglere i frilanseriet.

Victoria Kielland, (f. 1985) opprinnelig fra Fredrikstad, bor i Oslo. Hun debuterte med kortprosasamlingen I lyngen i 2013, og kom med romanen Dammyr tidligere i år. Victoria jobber til daglig på Nasjonalbiblioteket.

OM BYFLIMMER
ByFlimmer 2016
5 dager, 5 arenaer, 5 filmopplevelser

Oslo, 26.–30. oktober
Oslo Domkirke, Cappelens Forslag, Louise Dany,
Kunstnernes Hus, Fotogalleriet

ByFlimmer er en årlig dugnad for filmkunsten. Ved å innta ulike byrom og vise filmer som utfordrer eller går i dalog med stedets gitte bruksområde, ønsker vi å skape nye cinematiske sammenhenger. For mer info, se ByFlimmer.no

[Bilde]

26. oktober: Cinema Kapella – No Home Movie
28. oktober: Kiarostami-maraton
29. oktober: Symposium – Byens visningskår og nye initiativer
29. oktober: Føpremiere på Evolution
30. oktober: Fotogalleriet

Legg til ekstern kalender…