ByFlimmer: Abstrakte liv – Kiarostami-maraton

Abbas Kiarostami er en av de mest sentrale filmskaperne i iransk filmhistorie. Hans poetiske filmer omformer tilsynelatende enkle, hverdagslige hendelser og objekt til cinematiske parabler.

Tidligere i 2016 gikk Kiarostami bort.

I det som ofte kalles Koker-trilogien finner vi den utrettelige, kreative selvoppdagelsen og selvkritikken som er ett av de meste særegne trekkene ved Kiarostamis filmer. Realisme og poesi, illusjon og fiksjon er det vi møter på sikksakk-stiene i Koker.

Etter visningen av den første filmen blir det servert ghormeh sabzi, en tradisjonell, persisk rett.

Kuratert av Kaveh Tehrani og Sara R. Yazdani

OM KURATORENE
Sara R. Yazdani er PhD-stipendiat i Medieestetikk ved Universitetet i Oslo. Hun skriver sin doktorgradsavhandling om kunst, media og materialitet med fokus på den tyske kunstneren Wolfgang Tillmans. Yazdani er også kritiker og skriver for ArtForum, Kunstkritikk og Objektiv.

Kaveh Tehrani er en norsk-iransk filmskaper. Han har skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010) og Victor (2014). Begge filmene har vunnet priser ved flere internasjonale filmfestivaler og er også vist på NRK. 1994 ble også solgt til BBC Persia. For 1994 vant Tehrani en Amanda for Beste Kortfilm. Han skriver nå manus til to spillefilmprosjekter som han utvikler sammen med produsent Ruben Thorkildsen (Ape & Bjørn).

OM BYFLIMMER
ByFlimmer 2016
5 dager, 5 arenaer, 5 filmopplevelser

Oslo, 26.–30. oktober
Oslo Domkirke, Cappelens Forslag, Louise Dany,
Kunstnernes Hus, Fotogalleriet

ByFlimmer er en årlig dugnad for filmkunsten. Ved å innta ulike byrom og vise filmer som utfordrer eller går i dalog med stedets gitte bruksområde, ønsker vi å skape nye cinematiske sammenhenger. For mer, se ByFlimmer.no

26. oktober: Cinema Kapella – No Home Movie
27. oktober: Cappelens Forslag – Byen og kunstneren
29. oktober: Symposium – Byens visningskår og nye initiativer
29. oktober: Føpremiere på Evolution
30. oktober: Fotogalleriet

Legg til ekstern kalender…