ByFlimmer: Førpremiere på Évolution

ByFlimmer har æren av å ha snik-premiere på den enigmatiske festivalhitten ÉVOLUTION.

Med Lucile Hadzihalilovics andre spillefilm inviteres vi i en grenseløst vakker film. Til en merkverdig og fantastisk verden av barndommens drømmer, fantasier og frykt. Science fiction, dels sjokkerende og surrealistisk.

[Bilde]

Filmen har jevnt over blitt svært godt mottatt av kritikerne, som har sammenlignet den med verker av David Cronenberg og Victor Erice, og spesielt har trukket fram hvordan den viderefører tematikken Hadzihalilovic utforsket i Innocence (2004), som i likhet med Evolution er en dyster oppvekstskildring. Flere har lovprist Manu Dacosses fotografi, som også ble belønnet med priser ved filmfestivalene i Stockholm og San Sebastián.

OM REGISSØREN
Lucile Hadzihalilovic (f. 1961) er en fransk regissør og klipper. Hun står bak filmer som La Bouche de Jean-Pierre, som ble vist i Un certain regard-programmet i Cannes i 1996, og Innocence, som har opparbeidet seg status som en kultklassiker siden den ble lansert I 2004. Hadzihalilovic har også hatt et tett samarbeid med filmskaperen Gaspar Noé, og medvirket i produksjonen av hans filmer I Stand Alone (1998) og Enter the Void (2009).

OM KURATOREN
Kuratert av Tommy Lørdahl, stifter av Oslo Internasjonale Filmfestival. Lørdahl er programansvarlig for Oslo Internasjonale Filmfestival. Har skrevet artikler om film og filmrelaterte intervjuer for magasiner, aviser, radio og TV.

OM BYFLIMMER
ByFlimmer 2016
5 dager, 5 arenaer, 5 filmopplevelser

Oslo, 26.–30. oktober
Oslo Domkirke, Cappelens Forslag, Louise Dany,
Kunstnernes Hus, Fotogalleriet

ByFlimmer er en årlig dugnad for filmkunsten. Ved å innta ulike byrom og vise filmer som utfordrer eller går i dalog med stedets gitte bruksområde, ønsker vi å skape nye cinematiske sammenhenger. For mer, se ByFlimmer.no

[Bilde]

26. oktober: Cinema Kapella – No Home Movie
27. oktober: Cappelens Forslag – Byen og kunstneren
28. oktober: Kiarostami-maraton
30. oktober: Fotogalleriet

Legg til ekstern kalender…