ByFlimmer: Taktfast abstraksjon + finissasje

Kunstpublikasjonen Spesial Nord står for kurateringen på Fotogalleriet, som er arena for ByFlimmers finissasje. Vi inviterer til en opplevelse i film, rytmer og lyd – og suppe.

[Bilde]

På finissasjen vises:
Io/I – Marie Kølbæk Iversen
Bøygen – Kristian Pedersen
Norangsdalen – Kristian Pedersen
Scoreline – Performance av Greg Pope

I år ligger fokuset på fortellingen som oppstår i rytmen, i lyd og bilde, heller enn en tydelig historie med en handling som tar deg fra start til slutt. Det kan være kontrollert som i Kristian Pedersens film Bøygen, eller i øyeblikket som i Grep Pope sin performance med 16mm og et stort rom, men også utfordre egen forståelse som i Marie Kølbæk Iversen sine videoarbeider.

OM KURATORENE
Spesial Nord er en uavhengig publikasjon initiert og drevet av Iselin Linstad Hauge og Christina Leithe Hansen siden 2009. Spesial Nord fokuserer på samarbeid, hvor kunstnere fra de nordiske landene inviteres til å gjøre et verk som reflekterer den aktuelle publikasjonens tematikk.

Christina Leithe H. ble uteksaminert med MFA fra Malmø Kunstakademi i 2006.Har siden hatt utstilling både nasjonalt og internasjonalt. Leithe jobber med foto og video, hvor hun bruker dokumentartradisjonen som utgangspunkt for en fiktiv narrasjon.

Iselin Linstad Hauge ble uteksaminert med MFA i film fra Akademin Valand i Gøteborg og BA fra Kunstakademiet i Oslo. Hauge har vist film og hatt utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hun jobber med film, foto, tekst og performance, ofte med et dokumentarisk utgangspunkt hvor prosjektene springer ut fra et ønske om å belyse deler av samfunnet gjennom en undersøkende eksistensialisme.

OM BYFLIMMER
ByFlimmer 2016
5 dager, 5 arenaer, 5 filmopplevelser

Oslo, 26.–30. oktober
Oslo Domkirke, Cappelens Forslag, Louise Dany,
Kunstnernes Hus, Fotogalleriet

ByFlimmer er en årlig dugnad for filmkunsten. Ved å innta ulike byrom og vise filmer som utfordrer eller går i dalog med stedets gitte bruksområde, ønsker vi å skape nye cinematiske sammenhenger. For mer, se ByFlimmer.no

[Bilde]

26. oktober: Cinema Kapella – No Home Movie
27. oktober: Cappelens Forslag – Byen og kunstneren
28. oktober: Kiarostami-maraton
29. oktober: Symposium – Byens visningskår og nye initiativer
29. oktober: Føpremiere på Evolution

Legg til ekstern kalender…