The Diamond Sea av esc ungdomskompani/Etienne Guilloteau (NO/FR) | Oktoberdans 2016

I 2012 inviterte BIT Teatergarasjen esc ungdomskompani til et samarbeid med den unge tyske koreografen Felix Mathias Ott og det europeiske nettverksprosjektet Advancing Performing Arts Project (APAP). Resultatet ble The Giggling Bunnies, hvor tittelen vitnet om et utviklende møte fullt av sjenanse, sjarm og gryende selvtillit.

I år har vi invitert ungdomskompaniet til et samarbeid med franske Etienne Guilloteu og Claire Croize fra det Brusselsbaserte Action Scénique, et navn hentet fra 1700-tallet om forsøket på å komme unna drama og illusjonsmakeri og ta tilbake scenens «her og nå». Frasparket for forestillingen er en låt av Sonic Youth.

The Diamond Sea kan beskrives slik indiemagasinet Magnet beskrev låten, at den «er mange ting på en gang: et fengende og stemningsfullt pop-nummer; vemodig og meditativt, en lang parade av lyd, atomosfærisk jam, en taburett etter tur for hvert av bandets medlemmer, en historie om lyden i gruppens utvikling – fra kunstrock-kronk til romantisk svermeri, og et bevisst statement om at bandet ønsket å være alt dette og samtidig forbli uavhengige, i tillegg til nå et så bredt publikum som overhodet mulig…»

Slik musikk er selvskreven i en forestilling laget av tenåringer. The Diamond Sea handler om forvandling, uskyld og rastløshet i den dunkle overgangen fra barn til voksenalder, den tiden i livet hvor man nettopp er «mange ting på en gang». Og den handler, ikke minst, om ungdommene i esc ungdomskompani.

esc ungdomskompani er et dansekompani for ungdommer i alderen 14-19 med talent og interesse for samtidsdans, og drives av Cecilie Ravndal Nilsen, Monica Reksten og Camilla Skrede Johannessen. Denne forestillingen er utviklet i nært samarbeid med to kunstnere fra EU-nettverket apap-Performing New Europe.

Legg til ekstern kalender…
#Dans