Classic Album Sundays med Karin Krog presenterer BILLIE HOLIDAY - Lady In Satin (Columbia, 1958)

En lørdag ettermiddag februar 1954 løp Karin Krog og venninnene så raskt de kunne fra Nissen Skole opp til Colosseum Kino på Majorstuen for å høre Billie Holiday presentere seg i levende live for første gang i Norge. Snart 40 år gamle Eleanore Fagan, eller Lady Day som hennes nære venn, den ikke ukjente saksofonisten Lester Young, begynte å kalle henne, hadde gitt ut studiotitommeren Billie Holiday samme år og hadde nettopp åpnet sin første (og desverre siste) europaturnè.

[Bilde]

FULLT ORKESTER
Denne søndagskvelden er det hennes nest siste studioinnspilling som står på programmet som månedens album for vår lytteklubb, den siste som kom ut mens hun fortsatt levde, Lady In Satin (1958), utgitt på Colombia etter 16 år hos Verve Records.

Lady Day var skuffet over selskapet hun hadde vært lojal mot så lenge. Hun hadde hatt ønske om å lage en plate dedikert komposisjoner fra Gershwin, men oppdraget var blitt gitt til Ella Fitzgerald i stedet.

Et liv fullt av hindringer hadde gjort stemmen sår og karaktersterk på samme tid. På Columbia gikk hun sammen med produsent Irving Townsend for å gjøre innspillinger med større orkesterarrangementer under ledelse av Ray Ellis. Til tross for den tunge instrumenteringen og velkjente rusavhengighet gjorde Billie sin svanesang til noe delikat og vakkert.

NORSK VELLYD
Med god hjelp av hifi-leverandørene Duet Audio og Midas Reference lytter vi til Sony Musics reutgitte langspiller fra 1997 (Legacy-utgaven) i sin helhet, på et lydanlegg i verdensklasse som gir deg muligheten til å høre nyanser i musikken som ikke alltid er så lett å oppdage.

Vi er svært glade for å få besøk av en av våre egne, kjæreste sangstemmer, Karin Krog, som vil fortelle om sitt nære forhold til den amerikanske sangeren. I fjor kom «The Best Things in Life», en plate hun gjorde med Scott Hamilton for Stunt Records som skulle være med å feire at det var hundre år siden Billie Holiday kom til oss med sin særegne, uslepne stemme.

Det er nemlig noe med stemmen til Billie Holiday som treffer deg rett i hjertet og gjør at du kan kjenne på de samme følelsene som hun føler. Gjennom sangene kjenner vi gleden hennes og mest av alt, smerten.

Denne kvelden får du muligheten til å oppleve Billie Holiday og hennes svanesang, Lady in Satin, enten for første gang eller på en måte du aldri har gjort før.

KJØREPLAN
Dørene er åpne på Kunstnernes Hus hele dagen
19.00 Vi spiller albumrelatert musikk
20.00 Eventstart: albumprat m/Karin Krog
20.30 Albumlytt: BILLIE HOLIDAY – Lady In Satin
21.15 Q&A som inkluderer publikum
21.30 Vi spiller albumrelatert musikk

AUDIOMENY
PLATESPILLER: Technics SL-1200 GAE
STIFT: Audionote IQ3
HØYTTALERE: Avantgarde Acoustics Trio + Basshorns
INTEGRERT FORSTERKER: Gryphon Antileon Signatur
PHONOTRINN: Audionote M6 (spesialtilpasset m/balansert cd input og balansert subsonic input)
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Ansuz Diamond 8

Legg til ekstern kalender…