DJAM UTTASKJÆRS: François K (deep space/wave music) Support: Kent Horne VJ joão doria

[Bilde]

Etter fjorårets uforglemmelige helaften med François K, Pål Strangefruit og Kent Horne på Blå er den legendariske produsenten og dj’en tilbake i Oslo for å teste spennvidden i det nye audiofile lydanlegget som just er installert på Kunstnernes Hus.

Få mestrer så mange ulike musikalske landskap med like stor treffsikkerhet og nytenkning innenfor sitt fag som vår amerikanske, franskarmenske venn, François Kevorkian. Vi kan nesten ikke tenke oss noen som passer bedre inn i dj-jammen det legges opp til hos Lofthus Samvirkelag på Kunstnernes Hus utover høsten.

FK er flasket opp som platerytter på klubber som Studio 54 og Paradise Garage fra midten av 70-tallet, på David Mancuso’s The Loft, og har skrudd artister som Kraftwerk, King Crimson, Eurythmics, Yazoo, U2, The Cure, Diana Ross og Depeche Mode før han startet sitt eget plateselskap Wave Records der houseklassikere som Time & Space og Hypnodelic ble til mot slutten av forrige årtusen.

Denne kvelden er han utfordret til å ta oss med til egne inspirasjonskilder, til et sett ikke ulikt det man kan oppleve på hans egen klubbkveld Deep Space i New York hver uke.

Den diskodubby søndagsturen gjennom åpent og futuristisk landskap er François Kevorkians videreføring av det nå nesten mytiske klubbkonseptet Body & Soul som ble drevet i lag med kollegaene Joe Claussell og Danny Krivit som peilepinne for hele den dansegladgale verden gjennom 90- og 00-tallet.

Besøket fra FK utløste i sin tid Pål Strangefruit & Kent Horne’s nå ett år gamle klubbkveld Uttaskjærs, der grafiker og videorytter João Doria i spann med parhestene Aleksander Vassdal og Eivind Volum er med å sørge for høykvalitets klubbmusikk uttafor allfartsvei, levende bilder på vegger og tak, og et nitidig fokus på deilig lyd.

Det er derfor med stor glede vi ønsker mentoren tilbake i forlengelsen av en allerede kanontøff aften der Oslo Art Weekend sparker i gang festen med dj-crewet fra Chopworld fra kl. 21, før kortene blandes fra sånn ca. 23-draget med Uttaskjærs’ resident dj Kent Horne som introduserer kveldens storfine besøk François K.

Dørene holdes åpne til kl. 03, og det er gratis inngang!
(Er det mulig?!?)
______________
Spilletider:
21:00 chopworld
23:00 kent horne
24:00 françois k

Legg til ekstern kalender…