Oslo Art Weekend og Jo Røislien

Under Oslo Art Weekend inviterer Kunstplass 10 til kåseri av JO RØISLIEN & artist talk med NINA BANG om RØDLISTER OG ANTROPOCEN – Et møte mellom kunst og vitenskap.

Kunstneren Nina Bang og Jo Røislien (forsker, tenker, programleder og biostatistiker) deler et sterkt engasjement for naturen og samfunnet rundt seg. Sammen løfter de blikket og trekke linjer til antropocen, det menneskelige fotavtrykket, masseutrydding, tid og mengdeforhold.
[Bilde]

TID: Lørdag 15.10. kl. 15.00-15.45 – Facebook
STED: Kunstplass 10, Rosteds gate 10, 0178 Oslo
Oslo Art Weekend 14.-16.10. Åpningstider: 11.00 – 18.00

Arrangementet er en del av Nina Bangs utstilling ”Birding” på Kunstplass 10 som handler om blikket, det å observere og om rødlisten for fugler. Nina Bang undersøker kunstens muligheter for å gi et kritisk og eksistensielt blikk, men også et poetisk og subjektivt blikk på hvordan vi mennesker forholder oss til andre livsformer. Et bakteppe for hennes engasjement er at vi lever i den geofysiske tidsalderen antropocen, hvor menneskets virksomhet preger alt liv og alle økosystemer på jorden, og setter det på spill. Mennesket som art og individ er prisgitt økosystemenes intakthet, mens kapitalismen tviholder på økonomiens forrang over økologi.

På Kunstplass 10 viser Nina Bang flere nye arbeider. ”Listening”, et stort trykk på skjørt silkepapir, dominerer utstillingen og visualiserer omfanget av masseutryddelsen av livsformer. På litt avstand framstår ”Listening” som et abstrakt stripebilde i dempet rødt. Men skriften er lesbar på helt nært hold. Alle 11.864 fuglearter på IUCNs røde liste er her sortert under familie, navn og kategori.

www.joroislien.no
www.ninabang.com

Legg til ekstern kalender…