Punk-protest legendene ANGELIC UPSTARTS (UK) + support m/ RIOTS (UK/Swe/N) + BULBULATORS (PL)

[Bilde]

ANGELIC UPSTARTS (UK)
var et av de mer markante britiske arbeiderklasse Punk-bandene som oppsto i kjølvannet av The Clash og Sex Pistols.
Bandet startet i South Shields utafor Newcastle i 1977 med da som nå vokalist Mensi i front, men med årene etter første oppløsning i 1983, ble de andre originalmedlemmene erstattet med flere line-ups, men hvor Mensi i dag har med seg Newts (el-gitar), Mr. Gaz (bass) og Jonnie (trommer).

Angelic Upstarts ble ved starten sett på som en “lillebror” til punklegendene i Sham 69, men med Mensi´s samfunnskritiske og provoserende tekster ble de et vel så stort band på Oi-Punk scenen. De plasserte seg som såkallt Skinhead-band, altså en rockesubkultur med røtter fra 60-tallets England, men på venstresiden i britisk politikk, i opposisjon til både politikere så vel som politiet selv, for deres gjentatte trakkasering av datidens arbeiderklasseungdom og ikke minst sto de opp mot rasisme og høyrekstreme krefter i England spesielt.

Dette gjenspeilet seg allerede på førstesingelen i 78 med dobbelt A-side for låtene "The Murder Of Liddle Towers» og «Police Oppression».
I ´79 kom debut-LP´en "Teenage Warning» hvor protestene fortsatte ved at coveret var prydet med et dødningshode.

De påfølgende 5 LP og 7 singelutgivelsene før det første bruddet ´83, deriblant singelen «I´m An Upstart», og LP´ene deriblant «We´ve Gotta Gey Out Of This Place» plasserte seg mellom #29 og #65 på de britiske hitlistene. Med årene har det blitt 12 fullengdere, samt en drøss live og samlealbum på disse Punk-legendene. Ikke minst anbefales fjorårets «Bullingdon Bastards»-skive sterkt av de som kjenner bandet best.
FACEBOOK SPOTIFY

[Bilde]

RIOTS (UK/S/N)
er et svensk, norsk og engelsk band med base i Oslo siden år 2000 da de het Goldcrush, men byttet navn til Riots i 2010.
De har får varme opp for alle sine punkhelter i både UK Subs, Discharge, Stiff Little Fingers, Sham 69, Ruts DC ++ og vært backingband for Subs frontmann Charlie Harper flere ganger. I fjor fikk de og være hovedsupport for Peter & Test Tube Babies juleturné i Tyskland.

Med Street Punk som musikkstil har de gitt ut flere vinylplater, hvorav deres nyeste LP «It Will Never Change» skal komme i august etter å ha blitt lansert på CD tidligere i år. Tilbakemeldingene fra de som best kan mene noe har vært gode.

“Riots have created an albums worth of tunes that just stick. This thing is fucking great” “
Dead-Beat Records, USA

- "Polished Street punk with Warped tour potential. Lots of great hooks, singalong choruses, and politics in all the right (ie: left) places. Not just rioting, but picketing too! Most excellent.»
Maximum Rocknroll magazine, USA
WEB FACEBOOK

[Bilde]

BULBULATORS (PL)
- er et polsk Punk-band som har holdt på siden 1989 og gitt ut 7 hele skiver, men nå gjør sin første Norges-jobb.
WEB FACEBOOK SPOTIFY

Legg til ekstern kalender…