DJAM: DJ Ost (Ost & Kjex)

[Bilde]

Dj Ost, Tore Gjedrem, SexJudas, Tore Jazztobakk. Kjært barn har mange navn, og det er ikke uten grunn vi ber nettopp Ost fra duoen Ost & Kjex om å by fram tverrsnittet i platesamlingen sin.

Til tross for hans uslitelige bånd til den norske elektronikascenen så langt tilbake som til et godt tiår ned i det forrige årtusen, har Ost en helt spesiell hang til dub, reggae og groovy soulmusikk innenfor nær sagt enhver genre, og presenterer det på en måte det er vanskelig å ikke la seg rive med av.

Tore har det i blodet, og noe av forklaringen finner vi nok rett og slett i at han har tilbragt enormt med tid i platebutikker opp gjennom årenes løp – på begge sider av disken, som på Sun Records på løkka og Fete Spor vest for Ibsentunnelen.

Kolbotngutten har vært naturlig å finne bak spakene på elektrokjellerstuer som The Villa, på teknoparty på Blitz eller housemarinerte tidligere offentlige dosser som gode, gamle Skansen. Samtidig har han vært en gjenganger på steder med forkjærlighet til det håndspilte, analoge og skranglete, til rytme- og bassdrevet verdensdisko, afro(karibisk) rufserock og rootsmusikk, slik som på nå nedlagte dansehøl som Nomaden, Head On og Jazid.

Denne fredagen gjenåpnes imidlertid den eklektiske innfallsporten til Tore hos oss i Lofthus Samvirkelag, avdeling Kunstnernes Hus, fra klokken 22. Ingen sjangre er utelukket. Groove is in the heart. Anbefalt lytting: soundcloud.com/ostkjex

Legg til ekstern kalender…