Wikipedia og kvinner i filmindustrien

Wikimedia Norge, det feministiske tidsskriftet Fett og nettverket Women in Film og Television inviterer til et dypdykk i artikler på Wikipedia skrevet om kvinner i filmindustrien. Hvordan beskriver man bragdene til kvinnelige regissører? Hva vektlegges i omtalen av kvinnelige skuespillere? Skiller dette seg fra omtalen av menn i film? Helene Aalborg, Ingebjørg Torgersen og Ida Madsen Hestman diskuterter seg gjennom Wikipedia-artikler og kvinner i film sammen med oss!

[Bilde]

Wikipedia er et av verdens største nettsteder, og en kilde folk over hele verden bruker hver eneste dag til å finne ut av hva de måtte lure på. Når du googler noe, det være seg om popkultur eller stortingsvalg, er Wikipedia ofte stedet du ender opp. Men Wikipedia har også en skjevhet blant bidragsyterne, hvor om lag bare ti prosent av de som skriver der er kvinner. Hva gjør dette med hvilke kvinner som skrives om og hvordan?

Bli med på en kveld hvor vi diskuterer oss gjennom de gode, de middelmådige og de sjokkerende artiklene skrevet om kvinner i film. Vel møtt til temakveld om kvinner i film og Wikipedia i Folkeverkstedet på Deichmanske hovedbibliotek!

Helene Aalborg er utdannet filmkurator. Hun er styreleder i Norsk Filmklubbforbund, og grunnlegger av Feministisk Filmklubb. Hun er frilans filmskribent og tidligere redaktør i Filmamasoner.no, et feministisk filmtidsskrift.

Ida Madsen Hestman er programredaktør i Tromsø Internasjonale Filmfestival, medlem av Norsk Filmkritikerlag og frilans kulturjournalist. Hun har bakgrunn fra Manifest Tidsskrift, Montages, Natt og Dag, Klassekampen og Dagsavisen.

Ingebjørg Torgersen er filmskaper, dramaturg og leder av WIFT-Norge.

Samtalen ledes av Jorid Martinsen fra Wikimedia Norge.

Bildet er hentet fra commons.wikimedia.org/wiki/….

Legg til ekstern kalender…