Psykologi og Menneskerettigheter - Lyder fra Livet

En konsert og foredrag om menneskerettigheter i dagliglivet og verden. Hva betyr egentlig menneskerettigheter i praksis? Hva er forbindelsen mellom menneskerettigheter og vold og overgrep, både i fred og i krig og konflikt? Og hva med diskriminering av ulike slag? Hvordan kan menneskerettigheter styrke vern og beskyttelse av et lands borgere?

VI ANBEFALER FORHÅNDSKJØP AV BILLETTER da de fleste av våre forestillinger har vært utsolgt: teaterkjellern.hoopla.no/sa…

Det er en stor glede for oss at Nora Sveaass har takket ja til å gjeste Lyder fra Livet. Nora er Psykolog og forsker på flyktninger, menneskerettsbrudd og psykologiske konsekvenser av tortur og vold samt behandling og rehabilitering av ofre for tortur og vold. Hun var medlem av FNs torturkomité i to perioder fra 2005 til 2013, etter å ha blitt nominert av regjeringene i de nordiske landene.

Hun mottok Bjørn Kristiansens minnepris fra Norsk Psykologforening i 1996 og Amnesty Internationals menneskerettighetspris for 2009.

I disse dager har hun gitt ut boken “HVA SKAL VI MED MENNESKERETTIGHETER” på Gyldendal Forlag, sammen med Elisabeth Gording Stang, og her kan du lese mer om boken: www.gyldendal.no/Faglittera…

Lyder fra Livet er en serie konsertforedrag over psykologiske, filosofiske, og samfunnsaktuelle tema. Hver forestilling gjester en ny foredragsholder og tema, og sikter mot en kveld med «sjelelig føde», utforskning, refleksjon, eksistensielt opprør og ankerfeste! Gjennom fokus på tekst skreddersyr vi det musikalske repertoaret til kveldens tema. Låter fra populærmusikken i et jazza arrangement. Leonard Cohen, Donna Summer, R.E.M, Cole Porter og Rihanna er eksempler fra låtlista. Skam, sex, kjærlighet, håp, mot og endring er blant temaene. Sanger og psykolog Christine Lingaas er arrangør og fast vokalist i husbandet, Jens Fossum på kontrabass, Lorenzo Nardocci på Jazzpiano.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…