Radiohead (UK)

Onsdag 7. juni kommer Thom Yorke, Jonny & Colin Greenwood, Ed O’Brien og Philip Selway til Norge for første gang på 15 år. Radiohead har siden debutalbumet ”Pablo Honey” fra 1992 tatt sine fans med på en fantastisk ferd, som har inkludert tidløse ”OK Computer”, det overraskende mesterverket ”Kid A”, det omdiskuterte ”In Rainbows” og nå sist nydelige ”A Moon Shaped Pool”, som alle viser bandets styrker over 30 år.

De fem britene fra Oxford dannet bandet On A friday i 1985 og imponerende nok har bandet klart å holde seg sammen gjennom alt som har skjedd de siste tredve årene. Alt fra å bytte navn, få platekontrakt med gigantisk plateselskap, få en kjempehit med låten ”Creep”, og at de ble hyllet som genier etter utgivelsen av ”OK Computer” til perioden når de gjorde det slutt med plateselskapet EMI og ga ut albumet ”In Rainbows” der fansen selv kunne velge hva de ville betale for det. Alle i bandet har holdt på med andre prosjekter som vi kan nevne i fleng, men det trengs egentlig ikke fordi dette handler om Radiohead.

Ett band som har satt standarden for en hel generasjon med britisk rock. Ett band som har visket ut grenser for hva som er lov innen pop-rock. Ett band som for alltid kommer til å stå igjen som ett de av de viktigste bandene fra Storbritannia.

Deres siste album ”A Moon Shaped Pool” kom ut i mai i år og viser at bandet fremdeles lager meget bra musikk og er ett av de mest toneangivende i vår tid.

Billetter i salg fredag 4. november kl 10:00

Legg til ekstern kalender…