HØSTLARM 2016 - FRI ENTRE

[Bilde]

Årets artister er:
RAMASJANG
SHIKOSWE
THE SECRET SOUND OF DREAMWALKERS
9 GRADER NORD

Ramasjang
Bergensbandet Ramasjang har utviklet en meget særegen sound der fengende melodier med flerstemte vokalpartier møter hip-hop inspirerte trommer, indiepreget gitar og til tider meget tunge synthpartier. I kombinasjon med såre og ærlige tekster gir en konsert med Ramasjang, i følge Espen Drivenes, manger i MADE, en helt sinnsyk euforisk følelse.

Shikoswe
Shikoswes musikk bærer preg av ambisjon, og låter som både kikker framover og trekker i nostalgiens tråder. Det legges det vekt på ordenes rolle, løftet fram av en organisk og tidvis minimalistisk pop-sound. Tekstuniverset er uforutsigbart, og leveres på en personlig og tilgjengelig måte via hennes særegne vokal. Som NRK P3 skrev da de kåret Shikoswe til Ukas Urørt med låta «This Here» i september, kan hun kunsten å si mye og fengsle lytteren med få elementer. Produksjonen er delikat, og i følge Sondre Lerche er det befriende med noe så klartenkt og rent. Hun holder godt tak i referansene til Sufjan Stevens og Kate Bush og som vi hører på EPen «The Hour of the Body» som kommer 4. november, går musikken ikke på kompromiss med samtiden.

The Secret Sound of Dreamwalkers
The Secret Sound of Dreamwalkers havnet raskt på Knut Schreiners Tidal-anbefalinger etter at låta «Beautiful Blue» ble sluppet i vår. Vokalist Kristine Marie Aasvangs fantastiske stemme kommer virkelig til sin rett med Thomas Bergsten på kombinert bass & gitar og Alexander Lindbäck på trommer. Sammen formidler de melodiøse låter som beveger seg fra tradisjonell folk, country og syrete blues til speisa indierock. Bandet spiller på bransjefestivalen Sørveiv i slutten av oktober og debutalbumslipp er planlagt våren 2017.

“Think Mazzy Star; think Cowboy Junkies, think a darkened corner of a barroom somewhere in the vicinity of Twin Peaks, and you’re close to an understanding of where the melancholic beauty of ‘My War’ resides.” – Famous Last Words Records

9 grader nord
9 grader nord for ekvator finner vi den eksotiske øyen, “The pearl of indian ocean”, Sri Lanka, hvor også halvparten av bandmedlemmene stammer ifra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte, tabla og cajon slår de seg løs på ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillenes mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Jazznatt, og på Landmark under festivalen Vill Vill Vest.
Det hele startet først og fremst med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, som nå i senere tid har ekspandert til en kvartett. Sammen med Jakob Sønnensyn på bass og Jakob Sisselson Hamre på cajón, setter gjengen rytmene på spill. Tragisk er det å kategorisere musikken under sjangeren “verdensmusikk”, selv om musikken byr på en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. Adjektivene energisk, mystisk og rytmisk beskriver konseptet svært godt[Bilde]

Legg til ekstern kalender…