Kreative Yrker & Mangfold - Veien til utradisjonell karriere

TrAP og Minareten inviterer til en panelsamtale og workshop for å få flere unge med minoritetsbakgrunn til å se kulturlivet som mulig karrierevei, og snakke om hvordan kulturbransjen kan gjøre seg mer attraktive. Kreative yrker, utdanninger og kulturbransjen er mindre attraktive for unge med minoritetsbakgrunn og deres foreldre, enn yrker i andre bransjer. Kulturbransjen, går glipp av talenter og nye perspektiver både innen ledelse, kulturformidling og på kunstnerisk nivå.

[Bilde]

Programmet er todelt:

1) Åpen panelsamtale: Veien til utradisjonell karriere

2) Workshop der unge med minoritetsbakgrunn møter kulturbransjen (krever påmelding)

PROGRAM

16:00 // PANELSAMTALE & ÅPNING //

Åpningstale v/ varaordfører KHAMSHAJINY GUNARATNAM

PANELET:

AMINA SAHAN, billedkunster og faglærer i kunst og håndverk og har Master i estetiske fag ved HiOA.

NASSIMA DZAIR, grunnlegger og leder av Interbridge: et sosialt entrepenørskap som aktiverer potensialet til enkeltmennesket ved å utvikle lederegenskaper og engasjere til å ta samfunnsansvar. Interbridge jobber med interkulturell og tverrfaglig kompetanse.

AYAZ HUSSAIN, manusforfatter og skuespiller, aktuell med ny serie. Hussain har lang erfaring som skuespiller og er en aktiv bidragsyter til det norske kulturlivet.

UMAR ASHRAF, forfatter og kommunikasjonsrådgiver. Har skrevet boken “Hvit PR” om tverrkulturell kommunikasjon, og masteroppgaven “Jakten på de skjulte faktorene: Årsakene til manglende etnisk mangfold i reklamebransjen”, sammen med Sara Aisha Khan på Høyskolen Kristania.

PENNY WAYNE CLAIRE, (NRK) leder samtalen.

Målgruppe: Panelsamtalen er primært rettet mot de som vurderer en kreativ utdanning eller er i en kreativ utdanning. Andre interesserte er også velkommen!

17:00 // Pause // Mat og mingling

17:30 // WORKSHOP // (bindende påmelding)

Målgruppe: Unge utøvere med flerkulturell bakgrunn innen kunst- og kulturbransjen prioriteres.

Andre halvdel av seminaret består av workshop der unge med minoritetsbakgrunn møter sentrale nøkkelpersoner fra utdanningsintitusjoner og organisasjoner innen kunst- og kulturbransjen. Hva skal til for at flere unge med minoritetsbakgrunn vurderer kulturbransjen som karrierevei? Deltakere deles i grupper, og vi legger opp til gruppearbeid- og diskusjon. Ved å sette ledende institusjoner i dialog med unge utøvere, studenter og kulturinteresserte med minoritetsbakgrunn kan vi sette sammen kunnskap fra begge sider av bordet. Målet er å få fram nye ideer og løsninger, skape en gjensidig kunnskapsprosess og læringsutbytte for organisasjonene og institusjonene.

Påmelding her: www.eventbrite.com/e/kreati…

NB: Det er kun workshop som krever påmelding, resten av programmet er åpent for alle!

Foto: Thomas Hawk (CC BY-NC 2.0)

Legg til ekstern kalender…