Ingela Johansson / 5. til 11. november 2016

Utstillingen på The Art Loft Singapore, Volvo, var utsolgt på vernissagekvelden. Channel 5, Singapore, viste et segment om Ingela og hennes kunst. Den nye stilen av collage og mixed media ble satt stor pris på av kunstsamlere i både Asia og Australia. Nå blandes bilder fra Singapore med hjemmekjære motiver fra Karlstad og Värmland. Globalisering sett gjennom øyeblikkene i hverdagen, i to svært forskjellige kontinenter gjennom en Värmländsk kunstnerens refleksjon.

Ingela Johansson ble født i 1970 i Karlstad. Hennes første ordentlige jobb var å male hesteportretter på bestilling. På Sundsta bekymret læreren seg for tegninger av hester som døde i bilulykker. Selv da var forandring sentralt i Ingelas bilder. Etter videregående skole gikk Ingela på American Collage For Applied Arts i London, hvor hun hadde en lærer som selv hadde jobbet som illustratør for magasinet Vogue. Han så hennes potensiale og oppmuntret Ingela til å fortsette med tegning.

Fullførte studier i London førte senere til videre studier innen mote, samt motetegning på Nordic School of Design, som ligger i Borås. Mens hun studerte i Borås fant Ingela stor inspirasjonen til silkemaling. Den kom fra den islandske kunstneren ERRO og hans arbeid med verdens kunsthistorie. Denne inspirasjonen og kreativiteten førte til utstillinger ved Nordiska museet i Stockholm samt på Textile Museum i Borås. Hennes silkemalerier har også vært utstilt på det svenske Club i Paris.

I de siste årene har Ingela jobbet med surrealistiske collage i kombinasjon med arbeid som lærer i design og bilde i Karlstad. Ingela har også jobbet som grafisk designer og illustratør. Hun har også illustrert bøker om så forskjellige emner som Ære og lederskap.

Betydningen av farger og symboler i Asia har inspirert Ingela. Arven fra Värmland finnes også i hvert maleri. Nysgjerrigheten har ført henne til å se sin barndoms nabolag med nye øyne. "Med pensel og objektiv søker jeg de øyeblikkene når vi forandres eller når vi innser at vi må velge. Jeg skildrer steder, og etterlater et klart vitnesbyrd om moderne og gammelt side ved side. Når jeg går i gatene i Singapore og ser en buddhistisk munk gå inn på Prada, da blir jeg nysgjerrig. Forandring, en global verden og måten vi håndterer det på inspirerer meg. Fra Karlstad og Värmland har jeg laget bilder av våre åpne landskap, av freden og av endringene. Når jeg ser igjen alle kjente områder, møter jeg dem med nye øyne for å la betrakteren se likheter og forskjeller til Asia og den verden jeg har møtt der. "

VELKOMMEN til vernissage lørdag 5. november kl. 15.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

Legg til ekstern kalender…