Iustitia - en forestilling om traumer etter vold og overgrep

Forestillingen tar utgangspunkt i temaet traumer etter seksuelle overgrep, og et behov for å lage en felles seremoni i form av en forestilling, som kan fungere som en symbolsk begravelse, rettssak og sørgested – et sted der man viser støtte for hverandre – for dem som ikke er så heldige å få den støtten de har behov for. Deler av forestillingen består av fortellinger, anonymisert og fortalt av utøverne gjennom dans, musikk og tekst.

Iustitia – det vil si rettferdigheten – er noe som alt for mange ofre for overgrep aldri får oppleve – mange får aldri en rettssak, og mange forteller aldri om det de har opplevd av frykt for å ikke bli trodd, eller av frykt for sosiale konsekvenser. Vi ønsker å fylle det tomrommet med et nytenkende, annerledes, oppløftende og konstruktivt syn på hvordan det på ulike måter kan oppleves å bearbeide traumer etter overgrep.

Iustitia var et gammelt romersk retssymbol, som bar en vektskål i den ene hånden, et sverd i den andre, dette med bind for øynene så hun skulle dømme upartisk – ufarget av sine egne følelser og fordommer.

Du kan lese mer om prosessen i
“På Innsiden av Iustitia” her: danseperspektiv.com/2016/07…

Dansere: Yngvild Anisdahl, Linda Bottolfs, Susanne Leine Brekka, Astrid Serine Hoel, Sølvi Egeland Larsen, Chollada Phinitduang, Isabella Scansani, Ingrid Sørensen, Hanne Os Wold
Suspension: Håvve Fjell, Marit Maritdatter, Morten Narverud, Siv Hege Blikfeldt, Alan Belardinelli

Produksjon og kunstnerisk leder: Ingrid Sørensen
Etter idé av: Sanna E. Ryg og Ingrid Sørensen
Co- produksjon: Håvve Fjell
Koreografi: Ingrid Sørensen, Isabella Scansani, Sanna E. Ryg, Hanne Os Wold
Musikk: Magnus Murel
Scenografi: Colseth AS

Forestillingen presenteres med støtte fra

DIXI – Støtt kampen mot voldtekt
Colseth
ROS -Støtt kampen mot spiseforstyrrelser
PION – Prostituertes Interesseorganisasjon i Norge
DUOSHOP – landets ledende på sexleketøy
NORSK KUTURRÅD
Fond for Lyd og Bilde

Legg til ekstern kalender…
#dans