Girl // Ingensteds + Special Guest

[Bilde]

GIRL feirer vinylutgivelse av Sea And Dirt med releasekonsert på Ingensteds 18. november!

GIRL slapp debutplata Sea And Dirt digitalt på plateselskapet Vilje før sommeren. Nå står det fysiske formatet for tur, og SusannaSonata gir ut en nydelig 180grams spesialutgave på vinyl, inkludert et bonusspor, som slippes denne kvelden på Ingensteds.

“En akustisk gitar og to stemmer. Det er blitt gjort før. Det er likevel noe eget med den norske duoen GIRL”
- Audun Vinger i Dagens Næringsliv

“Musikk som stemmer med noe inni en. Noen ganger er det bare slik, at det stemmer. Slik har jeg det med GIRL og deres vidunderlige debutalbum ‘Sea And Dirt’. Popsanger som er ladet med tråder fra musikk begått i tiår før oss fremføres med den største selvfølgelighet, som om de alltid har eksistert." – Susanna Wallumrød

“Materialet har i seg britisk folk og impro, amerikansk blues og americana og en noe aparte variasjon over den vante singer/songwriter-stilen, kjennetegnet av stemmer som vikler seg inn i hverandre på besnærende vis. Litt som de akustiske bossa-influerte prosjektene alle postrockerne i Chicago holdt på med en stund.” – Audun Vinger i Dagens Næringsliv

Det er lett å sitere en så presis beskrivelse av musikken. Drivende gitartoner, stemmene til Christian Winther og Ina Sagstuen som smelter sammen eller drifter avgårde på egen hånd er selve kjernen i uttrykket.
“Fengende og unikt, det er en kunst å lage slike låter, jeg blir ikke lei av å lytte og hver ny avspilling fører med seg en opplevelse av både noe kjent
og noe uoppdaget. “ forteller Susanna.

GIRL er Christian Winther og Ina Sagstuen. Med akustisk gitar og to stemmer har duoen kommet frem til et alternativt og sjangeroverskridende sound hvor gitaren, melodiene og tekstene utfyller hverandre og er likeverdige. Tekstene snurres rundt begivenheter som opptar dem; kunst («stop making sense»), smak («all made up/pink lips/plastic arranged») magi («your windows are giving them wrong colors/your speed giving them wrong shapes»), livet («in sea and dirt»).

Stemmene til Ina og Christian smeltes ofte sammen i unisone linjer. Det estetiske uttykket handler om ikke å overdrive. �Eklektiske begeistringer og egenart konsentreres i et sterkt og nedstrippet lydbilde, der enkle elementer blir til rike variasjoner.
Ina og Christian er også enkeltvis kjent fra andre fremadstormende musikalske prosjekter som Monkey Plot, Karokh, Propan og Ich Bin N!ntendo.

listentogirl.com
susannasonata.com/product/g…

BONUS:
Med seg denne kvelden har GIRL invitert tre forskjellige og unike artister til å fremføre et utdrag av sin magi for oss:

GURO SMUMSNES MOE

Guro Skumsnes Moe kjent fra det verdensvante og hardtslående bandet MoE, leser utdrag fra sin nye bok Ville Hester Lim på Hjertet, som består av tekster nedskrevet i perioden 2012-2015. Det er tekster om balanse, ubalanse, ingen balanse og likevekt. Om å fanges av det altoppslukende nået, om å søke havet og å velge lyset.

JENNY BERGER MYHRE

Jenny Berger Myhre lager små sanger om det ho drømmer om, og prøver å finne ulike måter å lytte til (og endre på) lyder fra hverdagen. Jenny har nylig starta opp “show and tell”, en serie der man kan vise fram og fortelle om ting man har lyst til å dele, og det er akkurat sånn ho liker å tenke at en konsert kan være.

EIRIK WILLYSON

Eirik Willyson gir ut EP-en A Capella Punk på Rock n Roll Music om noen uker. I november gir han også ut bøkene «Etter regn kommer råte» (med Torkil Hvidsten, Frekk Forlag) og “Meglers marked”. Eirik spiller også i forestillingen «Synkehull» på Grusomhetens teater 5.-7. november.

ID 20
CC 190,-

Legg til ekstern kalender…