Land of Olives: Palestinaspørsmålet, Habimasaken og Norges rolle

LAND OF OLIVES
- Palestinaspørsmålet, Habimasaken og Norges rolle

“Jeg bryr meg ikke om det blir en stat, to stater eller mange stater, så lenge alle får like rettigheter. Jeg bryr meg heller ikke om hva det skal kalles, så lenge det ikke kalles Israel. Du kan kalle det The Land of Olives”.
- Faisal Abu Alhayjaa, The Freedom Theatre

Marius von der Fehr og Pia Maria Roll ble møtt med en israelsk propagandastorm da de lanserte "The National Theatre of Norway’s official apology for the cooperation with Habima”. (https://www.youtube.com/watch?v=Bh8XajrrSVc) Von der Fehr og skuespiller og regissør Marius Kolbenstvedt inviterer nå både meningsfeller og meningsmotstandere til diskusjon.

Hvorfor valgte Nationaltheatret å inngå et samarbeid med et israelsk nasjonalteater som støtter den israelske regjeringens politikk og som bidrar til brudd på folkeretten ved å spille teater i de ulovlige bosetningen på Vestbredden? Gjennom en montasje av film, intervjuer, tekst og bilder fra opphold i Israel og Palestina og fra Habimasaken stilles det kritiske spørsmål ikke bare til Nationaltheatret, men til Norges forhold til Israel og Palestina. Parallelt blir publikum tatt med på de to kunstnernes undersøkelser av Palestinaspørsmålet.

Hvordan burde Norges forhold til Israel og Palestina bli nå etter at de katastrofale resultatene av Osloavtalene har blitt ubestridelige? Hvordan kan vi oppnå en fredelig og rettferdig løsning i Palestinaspørsmålet?

Land of Olives er støttet av Norsk kulturråd, Dramatikkens hus, Fond for lyd og bilde, FFUK og Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…