DJAM: Strangefruit

[Bilde]

Det er residensaften på Samvirkelagets avdeling på Kunstnernes Hus denne fredagen idet hus-dj Pål “Strangefruit” Nyhus drar frem sine lekkerbiskener fra platesamlingen sin. Pål har begynt å selge unna enkelte av skivene sine på platemessa på Ingensteds en gang i måneden, men kommer hjem med minst like mange nye plater som det han selv klarte å kvitte seg med, så her har vi med andre ord å gjøre med en uhelbredelig nysgjerrigper på hva musikkens overlødighetshorn har å by på.

Dj Strangefruit er en bauta og levende legende innenfor norsk klubbkultur. Som dj har han gjennom tre tiår geleidet generasjoner av danseglade med konstant supply av kvalitetsrik dansemusikk i de fleste sjangere, samt gjort seg bemerket som plateprater i NRK, dj-musikant i Nils Petter Molvær`s Khmer ensemble, produsent og co-pilot med Mungolian Jetset.

Pål er en evigaktuell dj med et bredt historisk register å spille på. Settene hans er gjerne reiser inn i klubbhistorien vevd sammen på kontemporært vis. Dette ble han i 2015 nominert til Natt & Dags Oslopris for, i kategorien “Årets Liveopptreden” for hans oppdatering av “Mixed” plata han først ga ut i 1996, og som ble fremført på fjorårets Øyafestival.

Legg til ekstern kalender…