Blow Out! Bomb + Norge

[Bilde]

BOMB
Ola Paulson – sax
Anders Uddeskog – trommer
Anders Lindsjö – bass

NORGE
Rolf-Erik Nystrøm – sax
Tord Riiser – trommer
Harpreet Bansal – fiolin

BOMB
Trioen Bomb utgjøres av folk som vi ikke har hatt besøk av tidligere. Desto triveligere er det å ønske velkommen fra Malmø, saksofonist Ola Paulson, bassist Anders Lindsjö og trommeslager Anders Uddeskog. Paulson har etablert seg som en framdragende utøver på den skandinaviske friimpro-scena, om soloartist, med sitt Konvoj Ensemble – der bl.a. vår favvo Lotte Anker tar del – og som primus motorus for plateselskapet Konvoj Records. I ensemblet finner en også Uddeskog, som er utvandra fra Finland, og som forøvrig er en habil designer og fotograf. Lindsjö er, når han ikke er ute og bomber, å finne i gitartrioen Halster, men i kveld er det altså seks fuckings strengers-elbass som gjelder. Gruppa slapp en knallplate på vårparten i år, og vi ser fram til å høre dem i levende live.

NORGE
Saksofonist Rolf-Erik Nystrøm er en ledende saksofonist innafor samtidsmusikk og tilliggende herligheter verden over. For almuen er han kjent fra fantastiske Poing, og Blow Out-stamkunder vil ha møtt ham med i flere andre fete konstellasjoner opp igjennom åra. Med i NORGE er Nystrøms gamle venn fra småkjeltringtida i Rælingen og Prosessor Balthazar (som faktisk debuterte på Mir i 1993), trommis Tord Riiser. Riiser har ellers spilt i Trang Fødsel (!), men vi er svært trygge på at musikken i kveld kommer til å låte et par hakk mer ustreit.

På fiolin finner vi Harpreet Bansal som er skolert innafor både vestlig og indisk klassisk tradisjon. Blant folk hun har spilt med finnes Kaada og Susanna Wallumrød, for ikke å glømme hennes egen Bansal Trio, som ga ut en fortryllende skive på Jazzland Recordings i fjor. Vi ser fram til en uvanlig sweet kveld på Mir denne tirsdagen.

Sjekk ut greier på internetz:

Konvoj Records: http://konvojrecords.com/
Anders Uddeskog: http://www.andersuddeskog.com/
Poing: http://www.poing.no/
Bansal Band: http://www.bansalband.com/

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, søtta av kommunen og Kulturrådet.
Konsertstart klokken 21:00. Billetter 150/100. Medlemsskap for 2016 koster 300,- (da får du konserten med på kjøpet).

Legg til ekstern kalender…