NAKAMA LABEL-NIGHT

Nakama Records kuraterer en herlig lørdagskveld!
19. november er det duket for en galla-aften i sub- og DIY-kulturens tegn! Vi i Nakama-kollektivet inviterer til en label-kveld i eksperimentelle farger, og presenterer artister og band fra katalogen vår! Det blir en helaften som skal gå inn i historien. Forvent følgende:

  • 4 konserter
  • release av Tanaka//Lindvall//Wallumrød 3 pianos
  • pre-release av Nakama Most Intimate
  • gratis kompilasjons-CD med utdrag fra labelets første åtte utgivelser
  • Gjesteartister
  • Loddtrekninger
  • Tonnevis av merch og gode tilbud
  • Nach-spiel med DJ Bendik Baksaas
  • + mer!


Hilsen Ayumi, Andreas, Adrian og Christian

ARTISTER:

FILOSOFER

Improvisasjon, sannhet, glede, jazz og tvil. Dette er noen av emnene som “Filosofer” betrakter i sitt musikalske univers. Selve navnet «Filosofer» gir kanskje assosiasjoner til gamle menn som bruker tiden sin på å gruble, og gir kanskje et inntrykk av at musikken sitt utgangspunkt er i komplekse konsepter og teoretisk akademia. Den gang ei. Filosofer setter intuisjon og følelser i høysetet. Deres basis for forståelsen av den materielle- såvel som den metafysiske verden, ligger ikke i intellektets, men i lydens domene. Musikken forener den tradisjonstunge strykekvartetten med nåtidens computer og synth i et improvisasjonsspill som innbefatter de mektigste klanger, de sarteste sukk og de mest surrealistiske musikalske beretninger. Hvordan kan 5 jazzmusikere være det samme som en strykekvartett og en DJ? “Filosofer” setter sine hoder sammen og drøfter gåten som sammen med et forrykende assosiasjonsspill tar deg gjennom fortid og fremtid, like prisgitt øyeblikket som filosofen selv.

Håkon Aase – fiolin
Adrian Løseth Waade – fiolin
Erlend Albertsen – kontrabass
Christian Meaas Svendsen – kontrabass
Bendik Baksaas – sampler, data, synth, etc.

[Bilde]


ANDREAS WILDHAGEN SOLO

Du kjenner ham fra Mopti. Du kjenner ham fra Large Unit. Du kjenner ham fra Lana Trio. Du kjenner ham fra Momentum, Jonas Cambien Trio, Akmee, Avatar, Kontrabjørn og mange flere. Men kjenner du ham egentlig? Kom å bli bedre kjent med Andreas Wildhagen og hør ham spille en av sine ytterst sjeldne solo-konserter!

Andreas Wildhagen – trommer og perkusjon

[Bilde]



JINCHUURIKI


I Jinchuuriki får Håkon og Adrian får dyrke fiolinens egenskaper som improvisasjonsredskap. To fioliner ser ut til å produsere en samlet klang som er mye større enn summen av enkeltdelene: de to instrumentene resonnerer med hverandre på en måte kun to like instrumenter er i stand til, og dette gjør det mulig med enormt store dynamiske og klanglige variasjoner. Duoen omfavner både det eklektiske og de lengre linjene, men ønsker å gå dit hvor musikken og nerven finnes i hvert øyeblikk, og kan derfor ikke sies å ha kun én konseptuell tilnærming til musikken. Håkon og Adrian er begge er utpregede melodikere, men med en forkjærlighet for teksturlig, tonal og rytmisk eksperimentering.

Håkon Aase – fiolin
Adrian Løseth Waade – fiolin

[Bilde]



TANAKA/LINDVALL/WALLUMRØD

‘Tanaka/Lindvall/Wallumrød’ er et unikt piano­ensemble bestående av tre musikere med svært ulik bakgrunn og fartstid. Nysgjerrighet på pianoet og dets utallige muligheter var utgangspunktet, og ønsket om å bidra til en utvidelse av ideen om pianomusikk, gir bakgrunn til prosjektet. Ensemblet lager musikk med klare forbindelser til det tyvende århundrets musikk og ideer, og utvikler materialet på sin egen måte ved å fokusere på elementer som stemming, register, intervaller, dynamikk etc. Materialet inkluderer både nedskrevne komposisjoner og improvisasjons­genererte stykker. Trioens sofistikerte sanntids­komponering gjenspeiler både musikernes individuelle særtrekk og deres orientering mot ensemble­spillet og samhandlingen.

Ayumi Tanaka­ – piano
Johan Lindvall­ – piano
Christian Wallumrød­ – piano

[Bilde]


Legg til ekstern kalender…