Juleutstillingen er i Kunstnerforbundet

Lørdag 26. november kl. 12 åpner JULEUTSTILLINGEN 2016 i Kunstnerforbundet.

Søndag 27. november kl. 14 blir det en danseforestilling i utstillingen vår ved Grums-visiting som del av Kunst i Kvadraturen Festival.

Christian Tony Norum og Andrea Bakketun står bak årets invitasjon til utstillingen og overtar dermed stafettpinnen etter Leonard Rickhard som tegnet fjorårets invitasjon. I desember 1910 åpnet Kunstnerforbundet for første gang med nettopp Juleutstillingen. Kunstnerforbundets første lokaler i Rosenkrantz gate 13 B ble en livlig salong fylt med kunst og diskusjoner. I denne rike tradisjonen former vi også årets Juleutstilling. Kunstnerforbundets saler fylles med kunst og kunsthåndverk av våre fremste kunstnere.

EN PRIVAT KUNSTSAMLING STARTER I HJEMMET
En privat kunstsamling starter i hjemmet og mang en kunstsamling har sin opprinnelse gjennom kjøp på Kunstnerforbundets Juleutstillinger. Flere hundre verk av like mange kunstnere i alle sjangere og kategorier er representert. Blant de mange verkene er det mulig å gjøre et funn. I år er det mange unge kunstnere med på utstillingen og det er mulig å stifte bekjentskap med en kunstner som vil være med å prege fremtidens kunstscene.

BOKHANDEL/KUNSTBØKER
Kunstnerforbundet formidler en rekke kunstbøker, artists´ books og kataloger, og en bokhandel vil være en del av utstillingen i år. Her er bøker av blant andre Hilmar Fredriksen, Willibald Storn med originalverk, Espen Gleditsch, samt bøker om Hannah Ryggen, Hanne Tyrmi, Kristina Bræin og Hanne Borchgrevink m.fl.

KUNSTNERFORBUNDET FOR FREMTIDEN
I overlyssalen viser vi arkitekt Anniken Høgsets diplomarbeid ved Arkitektur- og designhøgskolen 2016. Arbeidet presenterer Kunstnerforbundets arkitektur og utstillingshistorie samtidig som det er tegnet et påbygg til den eksisterende bygningen. Høgset legger frem en helt ny plan for Kunstnerforbundet «With the Future in Mind an extension of Kunstnerforbundet». I hjertet er overlyssalen, tegnet av Blakstad og Munthe-Kaas i 1919, og unike historiske bilder av salen.

FARGER OG HOMMAGE TIL BIRGIT WESSEL
Overlyssalen er denne gang malt i «Birgits palett». Birgit Wessel (1911–2000) var en av våre fremste tekstilkunstnere og sentral innen Scandinavian Design. Hun hadde oppdrag for FN-bygningen i New York, Rådhuset, Stortinget og Kongeskipet. Hommagen til Birgit Wessel peker frem mot Kunstnerforbundets store mønstring av tekstil i samarbeid med Norske Tekstilkunstnere – Jubileumsutstillingen for NTK 40 år fra mars neste år. Kunstnerforbundet har helt fra starten av vært en viktig arena for tekstilkunst og tekstil vil også være med å prege årets Juleutstilling gjennom verk av blant andre Brit Fuglevaag, Kari Dyrdal, Elise Storsveen, Aurora Passero, Gunvor Nervold Antonsen og Melanie Kitti.

NYE SALER I KUNSTNERFORBUNDET
Fra og med Juleutstillingen gleder vi oss til å presentere to nye saler/utstillingsrom i første etasje: den nye vindussalen og kabinettet.

Jeg, Wenche Volle, takker for meg som daglig leder i Kunstnerforbundet med selveste Juleutstillingen, og ser frem til at Kjersti Solbakken, som ny daglig leder, åpner kunståret 2017 i Kunstnerforbundet på nyåret.

HJERTELIG VELKOMMEN!

Vi har utvidet åpningstiden under juleutstillingen:
I tillegg til den ordinære åpningstiden holder galleriet også åpent mandag 12. og mandag 19. desember, fra kl. 11-17.

Legg til ekstern kalender…