CODA; The Ferryman (film) og kunstnerbesøk

Under årets utgave av CODA Oslo International Dance Festival presenterer vi i samarbeid med Institut francais de Norvège dansefilmer og to franske kunstnere.

The Ferryman er en filmatisk og koreografisk utforskning av de naturreligiøse røttene til ritualer, dans og skulptur og deres relevans i nåtiden. Gjennom reisen til en halvt hjort/halvt jeger-skikkelse, tar filmen oss med på en metaforisk og poetisk bestigning av et fjell – her regnet som et sted for fødsel og død. Med storslagne vulkanske landskap på Bali, i Japan og Skottland, i tillegg til Louvre-museet som bakteppe, fremstilles det sammensatte forholdet mellom menneske og natur. Dette skildres gjennom en rekke mektige seremonier, samtidsdans og et narrativ av performance-kunstneren Marina Abramovic, akkompagnert av Ryuichi Sakamotos musikk.

Om Delmas og Jalet
Gilles Delmas er filmfotograf og kunstner, blant annet kjent for Phoker Chomo, The Factory, The Six Seasons, Héraclitus og The Black Ship.
Damien Jalet er koreograf, danser, sanger og pedagog. Han studerte teater ved National Institute of Performing Arts, Brussel. Senere studier i samtidsdans i Belgia og New York.

Om arrangementet
Moderator for CODA film-programmet er Magne Antonsen.

Les mer om arrangementet her:

Legg til ekstern kalender…