Losing My Taste for the Night Life: Arthur Russell-klubbkveld

Calling alle ARTHUR RUSSELL fans til en førjuls-disco-klubbkveld på Revolver!
[Bilde]
- Avantdisco med AMOR
Helt ny avant-supergruppe som består av den prisvinnende filmskaperen og musikeren Luke Fowler, den eksperimentelle vokalisten Richard Youngs, Franz Ferdinand-trommis Paul Thomson og den velrennomerte kontrabassisten Michael Duch.

- OLIVER COATES cello og elektronika klubbsett
Oliver Coates har laget filmmusikk med Radioheads Jonny Greenwood (på The Master og There Will Be Blood) og med Mica Levi (på Under the Skin med Scarlett Johansson). Han slipper plate med Levi i november og er ute med soloalbumet Upstepping (Prah, 2016) nå. Han er virtuos cellist med en fot i den klassiske musikken og den andre i klubbmusikken. Hør “Timelapse – Walrus” på Boiler Room.

- KELLY LEE OWENS DJ-sett
Dance/elektronika-produsent og sanger Kelly Lee Owens er nylig signert på norske Smalltown Supersound. Hun har samarbeidet med teknoprodusent Daniel Avery, har gitt ut singelen ”Arthur” som en tribute til Arthur Russell (spilt på Alexander McQueens høst/vinter 2016 catwalk show) og har laget en remix av Jenny Hvals ”Kingsize.” Hennes debut på Smalltown ble sluppet i oktober.

- Lyttepanel
Russell connoiseurer som cellisten Oliver Coates og produsenten Kelly Lee Owens med flere snakker om sine Arthur Russell-favorittlåter.

Facebook-event

Han hadde Allen Ginsberg som mentor og venn, jamma med Talking Heads og samarbeidet med John Cage og Steve Reich, men den nå ikoniske komponisten, disco-produsenten og avantgarde-cellisten ARTHUR RUSSELL var ikke et spesielt kjent navn utenfor nedre Manhattan da han døde i 1992.

Musikken hans har et ekstremt vidt spenn: fra disco og moderne klassisk, via country og singer-songwriter folk, til dub og new wave. Russell har blitt anerkjent som en viktig innflytelse for en rekke musikalske retninger og musikere i de senere årene, og har blir hedret av artister som Arcade Fire, Robyn, Lonnie Holley, Sufjan Stevens og James Murphy m.fl.

I løpet av de ti siste årene har Arthur Russell kommet frem i lyset gjennom en rekke plateutgivelser, samt dokumentaren Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell av Matt Wolf og biografien Hold On to Your Dreams: Arthur Russell and the Downtown Music Scene av Tim Lawrence.

Legg til ekstern kalender…