Classic Album Sundays og Round 2 presenterer THE DREAM - GET DREAMY (Polydor, 1967 / Round 2, 2017) med Reine Fiske og Ando Woltmann

50 år etter at den norske supergruppa The Dream slapp sitt glimrende psychrockalbum Get DreamyPolydor gis skiva ut på nytt som siste tilskudd til serien med norske klassikere på Round 2, audiofilt behandlet av Jansen Plateproduksjon og Big Dipper Records med remastering av Christian Obermayer fra de originale båndene for omtrent 36 minutter norsk rockehistorie presset på 180-grams plastpannekake.

The Dreams versjon av den frie rocken og psykedeliaen som rådet på det sene 60-tallet låter frisk og eksotisk med dagens ører og var noe helt unikt for platekjøperne i Norge på den tida. Så unikt at det ikke solgte all verden og Get Dreamy er i dag et samlerobjekt kun de færreste har i sitt eie. Slørete poplåter, ballader, jazzelementer og psykedelisk vims, det låter tidstypisk, men allikevel svært egenartet. Vi tør påstå at det ikke finnes stort annet som likner på Get Dreamy i norsk rocks historie!

Albumet markerer samtidig starten på gitarist Terje Rypdals reise fra rock og beatmusikk til nye musikalske territorier, en vilje til å pushe ting fremover som senere skulle gjøre ham til en ledende skikkelse i den europeiske jazzverdenen med klassiske soloplater som Bleak House (Polydor, 1968), Chaser (ECM, 1985) og If Mountains Could Sing (ECM, 1994) på samvittigheten.

Vi tjuvstarter noen dager før reutgivelsen av Get Dreamy blir gjort tilgjengelig i butikkene, installerer vårt eksepsjonelle høyfidilitets lydanlegg på Cafè Mono og feirer den norske albumklassikeren med presentasjon av journalist og vokalist i King Midas, Ando Woltmann, før vi lytter til skiva i sin helhet og gir oss hen til eksklusivt platerytteri fra den svenske gitaristen Reine Fiske ut kvelden.

Fiske er selv produkt av den mer progga, psykedeliske del av rockhistorien. Som gitarist i band som Dungen, Elephant 9 og Motorpsycho er hans musikalske bidrag til vår tid dynket i referanser fra de eksperimentelle og alternative lag.

Vi ble ikke nettopp oversvømt av utflippa høykvalitetsrock i de nordiske landene på 60-tallet, men med gitarist Terje Rypdal fra The Vanguards, bassist Hans Marius Stormoen og organist Christian Reim fra Public Enemies og trommis Tom Karlsen fra The Sapphires i besetningen skortet det hverken på de kreative ambisjonene eller de tekniske (sær)egenskapene i dette bidraget fra The Dream.

Vi gleder oss til å høre Round 2s versjon av en klassiker som skulle bli The Dreams eneste plateutgivelse, på mange måter en paradigmeskifter for skandinavisk eksperimentell musikk som det er på høy tid å gjøre stas på.

Lyset dempes…len deg tilbake…volumet opp…lukk øynene…Get Dreamy.

PS!
Skiva gis ut i begrenset antall og legges ikke ut i butikkene før fredag 13. januar, men det vil likevel være mulig å sikre seg eksemplarer på Mono for en liten slant denne kvelden, både i svart og lilla plast! (svart kr. 249,- / lilla kr. 299,-)

GROV KJØREPLAN
16.00 Dørene åpnes
19.00 Albumpresentasjon med Ando Woltmann
19.20 Albumlytt: THE DREAM – GET DREAMY
20.00 Q&A m/publikum
20.30 Reine Fiske spiller albumrelatert musikk ut kvelden

AUDIO MENY
(Leveres av Duet Audio og Midas Reference)
PLATESPILLER: Thorens TD 2035
TONEARM: SME 309
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: 4 monotrinn Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Legg til ekstern kalender…