REVERSIBLE

Foto: Gilles Rondot

I forestillingen Reversible står danser og koreograf Bouziane Bouteldja helt alene på scenen. Dansegulvet er et speil. Han danser for retten til å definere sitt eget liv, uavhengig av samfunnets press, krav eller påføring av skyld og skam.

Bouteldja er fra Frankrike og Algerie. Han er åpen om at han har opplevd overgrep som barn, og dansen er hans stemme. Han bruker kroppen, som en gang var hans svake punkt, til å gjøre opprør mot skammen påført av overgriperne, moralister, religionen og samfunnet. Bouteldja er en pioner ikke bare innen dans, men også når det gjelder å bruke dansen til å sette i gang vanskelige samtaler med sitt publikum. Han er interessert i å undersøke hvordan moral, skam og tabuer påvirker sinnene, kroppene, og selv bevegelsene våre.

Bouteldja er grunnlegger og leder av Dans6T, et dansekompani og en danseskole med sterke hip hop-tradisjoner i Tarbes, Frankrike.

Reversible er presentert av Transnational Arts Production (TrAP), i samarbeid med produsent Dirk Korell i Camin Aktion. TrAP og Den Norske Opera & Ballett har et flerårig samarbeid om å bringe ny internasjonal scenekunst til Oslo.

Samtale mellom danseren og Noman Mubashir etter forestillingen 1. februar.

Legg til ekstern kalender…