Dans for voksne: Harald Fetveit, John Hegre og Nils Drønen!!!

Årets siste Dans for voksne-konsert!

De første sju kommer inn gratis!

Hvis du vil vite hvordan det låter å dette ned ei trapp sammen med et trommesett er dette en kosert vi tør anbefale. Kosert, ja – takk, skrivefeil! Du er farlig nær sannheten: For det er i grunnen ganske koselig med sånn trappemusikk. Mye bedre enn heismusikk. Det blir kake, te og ørepropper!

John Hegre og Nils Drønen kommer fra Bergen. Ja, det var ikke bare det vi skulle fortelle: de skal spille gitar og trommer. Det blir samme som de alltid har spilt: en slags bråkete jukse-jazz. Det er nok fordi de ikke vet helt hvordan man spiller jazz og aldri har tenkt å lære det, men det er jo gøy, så da bare gjør de en masse jazzaktige greier på høyt volum, så blir det bra likevel.
John er den du kanskje har hørt mest om fra før, siden han er halvparten av det legendariske Jazkamer og en tredjedel av det snart like legendariske Noxagt – når han ikke er på turné i Sørøstasia, Mexico eller et annet sted langt borte.
Nils kan spille både fort, langsomt, feil og følsomt. Han er nok ikke like bereist som John, men hva gjør det? Her er litt fra en anmeldelse i Bygdenytt: “Det rasla og knaka i kjaka då basissten spelte om kapp med batteristen! Lokka og grytene hans var heite.”

Får si litt om Harald Fetveit også, da. Det er kanskje han som er mest trapp, særlig når han spiller med Thomas Oxem i bandet skævv, men i dag skal han spille alene. Det er nemlig på grunn av ham det er konsert. Fordi filmmaker Tom Hovinbøle trenger å filme ham. Til en film om eksperimentell musikk i Norge. Og der er Harald sentral. Akkurat som de to gutta ovenfor har han bidratt sterkt til å holde bråkemusikken og prøvesegframmusikken vital og gøyal i mange, mange år. Både ved å spille sjøl og ved å sørge for at andre også får spilt og prøvd seg fram.

Konserten blir filma!

Bildet er tatt på Bergen Kjøtt av Sven Sivertsen

Teen kommer fra Te-dragen, den mest utsøkte tesjappa i kongeriket!

Neste DFV:

9-11. januar: Dror Feiler Workshop
11. februar: Tim Barnes/Jeph Jerman + Victoria M Bruce/Jennie Bergsli/Oda Uhre Aasheim

Legg til ekstern kalender…