MAKSIMAL: Rudi Valdersnes (live) & DJ Admir Kenan

[Bilde]

Maksimal har flyttet hovedkvarteret til hovedstaden og har samtidig lansert ny nettisde, ny podcastserie og gitt ut plate av Rudi! Herligheten feires hos Dattera. Vi lover skeive rytmer og høyt tempo!


RUDI VALDERSNES (NO – Maksimal)

På knapt et år har Rudi Valdersnes gjort seg bemerket som en aktiv artist i det elektroniske musikkmiljøet i Bergen. I den regntunge byen har han vært et kjent fjes for mange i flere år – som gitarist og komponist i punkemiljøet, en energisk danser på byens mange dansegulv eller som medstifter av kafeen Knøderen hvor han også booket en rekke band og artister.

Det siste året har publikum imidlertid fått se en helt annen side av Rudi. Med egenproduserte effektpedaler og synther, en marimba som han selv har laget av rekved og gamle trommemaskiner lager Rudi musikk som er kjemisk fri for predefinerte lyder og parametere. Software og plugins er erstattet med repetisjon og improvisasjon og det man står igjen med er en mennskelig, varm musikk som er både transesettende og dansbar. Eller som Rudi selv beskriver det; “… en salighet mellom tekno og fjern og nær folkemusikk. Pent og til tider absurd. Og absolutt frekt.”

Den type musikk som Ricardo Villalobos ville nikket anerkjennende til og sånn musikk som Bjørn Torske liker. Det finnes ikke større kompliment enn det.

soundcloud.com/rudi-valdersnes
maksimallyd.no/shop/maks005…


ADMIR KENAN (NO – Maksimal)

Sjefen for plateselskapet Maksimal har jobbet for både for festivaler og kulturhus, vært avisbud, vasket fiskefabrikk og besvart kjipe kunder hos TV 2 Sumo. Innimellom har han skrevet en bacheloroppgave om digitalisering av musikk (fysj) og (nesten) brent ned Rosenbergsgaten i Bergen med en av sine ville hjemmefester.

Det Admir derimot liker aller best er å spille plater for et åpensinnet publikum. Som sine mange karrierevalg er det variert – fra krautrock, wave og industriell boogie til avant-garde disko, proto-house og indisk stammemusikk. Det svinger som vippestatene i USA.

soundcloud.com/admirkenan
maksimallyd.no

CC 70,-

Legg til ekstern kalender…