Lee Fields & The Expressions

Det er en stor glede for Cosmopolite å ønske LEE FIELDS tilbake til Norge.

Denne gang med sitt nye album «Special Night» i bagasjen.

Det aller mest oppsiktsvekkende med Lee Fields er kanskje at han bare blir bedre og bedre med årene, selv om han debuterte som plateartist alt i 1969. Han danner en direkte forbindelseslinje til den opprinnelige soul- og rhythm’n’blues-musikkken, og har rendyrket formen i førtifem år.

Lee Fields ga ut en rekke hardtslående singler i løpet av 1970-tallet – plater som i dag er ettertraktede samleobjekter, og har inspirert musikkfans på utkikk etter ekte grooves og hektende rytmer. Han er samplet av en rekke hip hop-artister, og kom for alvor tilbake i rampelyset på 90-tallet. Han har ofte blitt sammenlignet med James Brown, og betraktes som den ledende skikkelsen innen “deep funk”-scenen.

På 2000-tallet har Lee Fields hittil gitt ut fire album, som alle har vakt stor begeistring hos både anmeldere og fans. Det store gjennombruddet kom med ”My World ” i 2008, som Pitchfork kalte “one smoking mother of an old-sound soul record”. Allmusic.com har kalt Fields “one of the most compelling soul singers at work today”.
Det er bare å glede seg til en ny, het høstkveld på Cosmopolite!

Sjekk ut hans hjemmeside

Tidal

Facebook

Legg til ekstern kalender…