Kroke & Anna Maria Jopek

Det er med stor glede at Cosmopolite presenterer Anna Maria Jopek og Kroke på samme scene. Hun har lenge vært en betydelig artist i Europa, og har solgt rundt en million plater på verdensbasis. Hun spiller rundt hundre konserter i året, og har samarbeidet med noen av verdens ledende musikere, inkludert Youssu N’dour, Bobby McFerrin, Ivan Linz, Branford Marsalis, Nigel Kennedy, Richard Bona, Oscar Castro-Neves, Makoto Ozone og vår egen Tord Gustavsen. Pat Metheny sier dette om henne: – Anna is original, unique, different. She’s brave, she’s modest, she’s open. She’s a great musician.

Lineup:
Anna Maria Jopek – vokal
Jerzy Bawoł – accordion
Tomasz Kukurba – viola
Tomasz Lato – double bass
Slawomir Berny – trommer, perk

Anna Maria Jopek opptrådt på store scener som Carnegie Hall, Hollywood Bowl, Royal Festival Hall og Tokyo-operaen. Hun liker også intime konserter, der hun virkelig kommer nært publikum. Hun er en sterk utøver, komponist og improvisator, som gjerne blander forskjellige uttrykk og kulturer. I hjemlandet Polen har hun vunnet nesten det som er mulig av priser og æresbevisninger. Hun er klassisk utdannet, og sier ellers om innflytelsene sine: – Jazz is by far the most important in its freedom, its harmony and its sense of time, but I was brought up with the old Polish folk songs. So I’m kind of rooted in all these Slavic sounds.

Kroke har tidligere spilt på Cosmopolite med stor suksess. De holder den jødiske klezmertradisjonen ved like, men fremfører den på sin egen måte. Trioen startet sin musikalske karriere på jazzklubber i Kazimerz, det jødiske kvartalet i Krakow, og fikk sitt gjennombrudd da Steven Spielberg kom i kontakt med musikken under innspillingen av filmen ”Schindlers liste”.

Også Peter Gabriel og David Lynch er store beundrerne av Kroke. De har spilt sammen med artister som Nigel Kennedy, Tomasz Stańko, den spanske fiolinisten Diego Galaz og de norske folkemusikerne i Tindra. De har opptrådt på store scener og festivaler over hele verden, og har særlig funnet et begeistret publikum i Tyskland, Spania og her i Norden.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til denne konserten med Kroke og Anne Maria Jopek, som er en del av Vinterjazz 2017.

Sjekk Anna Maria Jopek på Facebook

Sjekk Kroke på Facebook

I samarbeid med Republikken Polens Ambassade i Oslo

Legg til ekstern kalender…