Kyrre Bjørkås møter Frøkedal! S p l i t k o n s e r t

Moderne Kjærlighet på Ingensteds

Hva har indie-esset Frøkedal og pop- og perfomancekunstner Kyrre Bjørkås til felles? Har begge vært og dyppet tåa i folkemusikkens mørkeste tjern? Er det noe med ø-en? Formidler de kanskje en stor og overskridene kjærlighet til den moderne verden?

Den som dukker opp får se! Her skal fargene blande seg på lerretet, som det heter i akvarellbransjen, når de to spiller hvert sitt soloshow på Ingensteds 12 januar 2017. Dette er første i konsert i serien “Kyrre Bjørkås´ Moderne Kjærlighet”, der Bjørkås møter utsøkte artister fra alle kunstarter.

Om Frøkedal
www.frokedal.com

Frøkedal har vore ein tydeleg skikkelse i Norges indierock-scene i flere år, hovudsakleg som vokalist, gitarist og låtskrivar i Harrys Gymog I Was A King. I tillegg har ho spelt cajun og tradisjonell musikk med lokale spelemenn og konspirert med aktørar frå house/elektronikamiljøet i Oslo. Desse inntrykka blei i 2016 oppsummert i solodebuten Hold On Dreamer, ei samling minimalistiske folkpop-låtar som uttrykker like stor kjærleik til det akustiske som til ein god beat.

Frøkedal sparka i gang heile prosjektet sitt gjennom å sette opp fire mandagskonsertar i Oslo ein mørk novembermånad. Men heilt åleine var ho ikkje – bandet Familien blei etablert i samme perioden. Etter å ha gjort mange klubb- og festivalkonsertar saman med denne gjengen i Noreg og Europa, gir Frøkedal soloformatet ein ny sjanse på Ingensteds.

“… mesmerizing, otherworldly music, which manages to be sombre and warm-hearted at once”
The New Yorker

Om Kyrre Bjørkås
www.newworldvulture.com

Kyrre Bjørkås lager ekte norsk pop-noir fra det tåkete dypet av sine innerste innskoger. Han har turnert klubber og gallerier i inn og utland under navnet New World Vulture, og tidligere frontet det smått legendariske DU og Det är jag som är döden. Bjørkås gir ut sitt første album på Fysisk Format i mai 2017.

NRK har sagt at det er både fengende og nytenkene. Selv mener han at det lyder som lange ting som svinger.

“… Grisete og sart, som når Lemmy finner et forlatt spedbarn i en kurv på trappa si, løfter det varsomt opp og legger det til brystet og begynner å amme det”
Eivind Henjum / Sprutbass

Billetter:

ingensteds.ticketco.no/kyrr…

Legg til ekstern kalender…