Aaron Lee Tasjan (US) + Ellen Sundberg (SE)

Aaron Lee Tasjan (US)

Merk deg navnet, for neste gang han kommer til Norge er det gode sjanser for at det blir på en adskillig større scene. Verden har fått en ny kosmisk cowboy. En artist som forvalter arvesølvet etter Gram Parsons og syttitallets outlaws, oppdatert med en kreativitet og hipphet som kjennetegner de alternative miljøene omkring østsiden av Nashville. Dette er med andre ord alt annet enn strømlinjeformet music row-country, men heller moderne americana som nikker bakover, fremover og ikke minst oppover. Tasjans musikk sender også tankene til mer poppa artister som Father John Misty og John Grant.

Til tross for kun 30 år på jorda, har Aaron Lee Tasjan allerede en bemerkelsverdig karriere bak seg. Han er grunnlegger av bandene Semi Precious Weapons og The Madison Square Gardeners, har spilt med Alberta Cross, Everest og Drivin’ N’ Cryin’ og tidlig i 20-årene var han også i en periode lead-gitarist i legendariske New York Dolls. Men det er først når han har brutt ut på egenhånd at det for alvor har begynt å svinge. Debutfullengderen under eget navn, In the Blazes kom i fjor og bar bud om store ting. Sjekk for eksempel “The Trouble With Drinkin’” eller “Lucinda’s Room”. I år kom oppfølgeren Silver Tears som figurerer på årsbesteoppsummeringer over hele fjøla. Singelen “Little Movies” må være en sånn melodi som er så fin at man ikke kan forstå at ingen har skrevet den før.

Etter rapportene å dømme, lukter det svidd av liveopptredenene til Tasjan, så dette blir en kveld å glede seg til!

Ellen Sundeberg (SE)

På bare to år har 23-åringen Ellen Sundberg opparbeidet en takknemlig, men også en utfordrende posisjon i svensk musikkliv. Ellen blir stadig nevnt som en kandidat til å bli en av de nye store kvinnelige rockestjernene.

Ellen har helt siden starten vært veldig tydelig på at hun elsker å stå på de store scenene. Hun vil nå ut til så mange som mulig. Sammen med en brennende, indre drivkraft og hardt arbeid, har hun vist at hun vil gjøre det som kreves for å lykkes. Det er en attitude som man kan kjenne igjen i en tradisjon av målbevisste svenske popfenomen som Robin og Lycke Li, mer enn i artister i americanasjangeren.

Ellens musikk og utrykk er originalt og særpreget, og hennes attitude nærmer seg sterke kvinnelige artister som Patti Smith og PJ Harvey. Det er en potensielt eksplosiv blanding, og med det nye albumet “Cigarette Secrets” gir Ellen tydelig beskjed om at hun blir vanskelig å stoppe.

Legg til ekstern kalender…