Music for 18 Musicians av Steve Reich

I perioden 1974-1976 skrev Steve Reich (1936-) et av sine største verker: «Music for 18 Musicians». Verket speiler den minimalistiske stilen med en blanding av pulsering og repetitive rytmiske og melodiske mønstre i samklang med en enkel harmonikk. Med inspirasjon fra ghanesisk og balinesisk musikk, har verket den effekt at det kan trekke utøverne, så vel som publikum, inn i en drømmeliknende tilstand.

Som et utspring fra Oslo Sinfoniettas store oppsetning av verket på Øyafestivalen 2016, har studenter ved Norges musikkhøgskole valgt å sette opp verket selv – men denne gang i en noe annerledes kontekst. Kunstnernes restaurant Blom kan beskrives som et spennende, intimt og flyktig rom, som en del av en ellers moderne og travel atmosfære i Paleet. Verket blir sjelden fremført akustisk og kanskje enda sjeldnere i et rom som likner på dette. De 18 musikerne vil stå tett i en innrammet, sentrert del av rommet, der publikum fritt kan vandre 360 grader rundt scenen. Fra kl. 1400-1500 holdes en workshop for barn i alderen 8-12år, der de får ta del i og oppleve noen av de grunnleggende elementene i verket.
Workshop with 18 Musicians
Kl. 1900 fremføres verket i sin helhet.

OBS! KUN 150 plasser!
Dette er en eksklusiv mulighet til å få høre en intim fremføring av Music for 18 musicians. Lokalet er lite og vi har en maksbegrensning på antall publikummere på 150 personer.
Fremføringen er gratis, det er ingen billettsalg og ingen påmelding til arrangementet, førstemann til døra gjelder. Vi organiserer kø fra kl 18.00 og slipper inn i lokalet kl 18.50. Fremføringen begynner kl. 19.00
Musikerne:
Vl: Selma French Bolstad
Vc: Elsa Stojkov
Kl: Viktor Martinez Jara Fredrik K. Eriksen
S: Ragnhild Thu Austnaberg Thea Emilie Wang Linnéa Sundfær HaugAndrea Louise Horstad
Pn: Eirik Hellerdal Fosstveit Andreas Gundersen Bjørk-Guinevere Kinsella Eide Alexander Hofstad Berby
Vib: David Cariano
Mar: Michaela Antalová Kjell Tore Innervik Håkon Skjæret
Xyl: Daniel Paulsen Trym Valebjørg
Perc: Nora Sjøgren Martin Skoog

Legg til ekstern kalender…