Sound of Irish Footprints


Sound of Irish Footprints følger livets fotspor gjennom irsk dans, poesi og musikk. En vakker, morsom, forførende og rørende forestilling som viser alle disse små og store øyeblikk som utgjør livet.

Danseforestillingen Sound of Irish Footprints settes opp i Ridehuset på Akershus Festning, 12. februar 2017. Her blir det raske rytmer, grasiøse trinn og imponerende fotarbeid fra noen av Nordens beste irske dansere. Mellom dansenumrene får vi høre musikk og tekster av den irske artisten og låtskriveren J. Eoin, i samspill med felespiller Aidan Burke.

Sound of Irish Footprints tar irsk dans et steg videre. Forestillingen byr på både moderne utrykk og mer tradisjonell irsk dans. Danserne kommer fra dansekompaniet Sound Irish Dance Company, som ble opprettet i 2008 og ledes av Hilde Magda Juul. Kompaniet er Norges ledende dansegruppe innen irsk dans og har gjort flere opptredener både i radio, TV og for den irske ambassaden. I tillegg har de opptrådt med kjente artister som Johnny Logan og Lassie and the Lads.

J. Eoin er en irsk låtskriver og musiker bosatt i London. Han har gitt ut flere CD’er, og hans tekster og musikk har begeistret publikum og kritikere over hele Europa. Denne forestillingen er i hovedsak bygget rundt albumet Exiles fra 2005. En tenorstemme for hjertet, lyrikk for sjelen og musikk som smyger seg under huden – blandet med tradisjonell irsk musikk. Med seg på fele har han virtuosen Aidan Burke.

En forestilling til ettertanke, med humor, alvor og sjarm, spektakulære trinn og vakre toner – bli begeistret, bli berørt!

Legg til ekstern kalender…