Goldstar Music presenterer: PROMISED LAND SOUND (US) + SILVER LINING (N)

[Bilde]

PROMISED LAND SOUND
Det er med stor glede at vi får presentere den første konserten til Promised Land Sound på norsk jord. I 2013 var bandet ikke gamle nok til å drikke, men de var gamle nok til å slippe en selvtitulert debut som sendte tankene i retning de flyvende burrito-brødrene, Gene Clark, Link Wray og The Band.

Da de omsider ble gamle nok til å ta seg en Bud for å slukke tørsten kom oppfølgeren, «For Use and Delight». Her lykkes de enda bedre med å gjenskape på plate hvordan bandet er live. Som et tilbakelent blåskjell åpner og lukker låtene seg samtidig som rytmeseksjonen driver låten fremover på et vis som plasser bandet i krysningspunktet mellom J.J. Cale og Can. Se opp for gitarfenomenet Peter Stringer-Hue.

Dette er et ekte Nashville-band og da er det ikke overraskende at debutsingelen ble gitt ut på Jack Whites label Third Man Records Albumene utgis på Paradise Of Bachelors, hjemmet til fantastiske Hiss Golden Messenger, Steve Gunn og the Weather Station. De har turnert med Angel Olsen, Alabama Shakes og Natalie Prass. De har også turnert med Steve Gunn, som også gjester på «For Use and Delight».

Vel møtt på Gamla i januar. Dette blir en deilig, sløy kveld.
FACEBOOK
SPOTIFY
TIDAL

[Bilde]

SILVER LINING
er et ferskt og veldig spennende band på Oslos folk/americana-scene. Bandet har to singler ute, og den 27. januar slippes debut-EP-en på Vestkyst Records (Darling West, Torgeir Waldemar, Janne Hea). Andresingelen “Grey” har på kort tid passert 150,000 strømminger i Spotify.

Silver Lining består av Stine Andreassen og Bjørnar Ekse Brandseth fra The Northern Belle og Live Miranda Solberg og Halvor Falck Johansen fra Rattlers. De fire bandmedlemmene fant tonen i sin felles fascinasjon for Gillian
Welch da de tolket hennes album «Soul Journey» på The Crossroad Clubs «Sunday Classics»-konsept i 2014.
Siden da har de utarbeidet sitt eget lydbilde: Med klangen mellom gitar og vokal i fokus skaper Silver Lining en melodiøs og harmonisk base for sitt melankolske og dramatiske tekstunivers.

Silver Lining ble raskt tatt inn i varmen i Oslo, og har blant annet spilt på Bønder i By’n Festivalen, Nystua Bluegrassfestival, KlubbØya, Pre:Larm, Off:Larm og Camp Indie. I tillegg var bandet sommeren 2016 på en godt mottatt miniturné i USA.

Etter Off:Larm ble en video av låta «Grey» publisert på By:Larm sin hjemmeside. De har i tillegg spilt support for Ryley Walker, The Late Great og Laura Gibson. I mai 2016 slapp bandet singelen og musikkvideoen «Don’t Belong» på Vestkyst Records. Singelen fikk Erik Valebrokk til å kalle bandet for «supergruppe» og bloggen «Dust of Daylight» mente låta hadde «genuin egenart». Singelen, og tre andre låter i samme ånd, slippes på bandets første EP januar 2017.
SPOTIFY
FACEBOOK

Legg til ekstern kalender…