Dobbelkonsert med Erlend Apneseth Trio og Building Instrument

Erlend Apneseth Trio er:

Erlend Apneseth (hardingfele)
Stephan Meidell (gitar og effektar)
Øyvind Hegg-Lunde (trommer og perkusjon)

“Erlend Apneseth er ein av landets fremste felespelarar, med fleire prisar og ei lang rekke samarbeid i ulike sjangrar bak seg dei siste åra. Han mottok Grappas Debutantpris i 2012 og gav året etter ut debutplata “Blikkspor”, produsert av Arve Henriksen, til strålande kritikkar frå både norsk og internasjonal presse. Han utvida samarbeidet med trommeslagar Øyvind Hegg-Lunde (Building Instrument, José González sitt Junip) og Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher), som også bidrog på debutplata. Dei slapp sitt andre album “Det andre rommet”, på jazz / impro selskapet HUBRO, i 2016, til overveldande kritikkar frå inn- og utland. Albumet blei også Spellemannsnominert i åpen klasse".

hubromusic.com/erlend-apnes…

Building Instrument er:

Mari Kvien Brunvoll (stemme, div.elektronikk, perkusjon, zither)
Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon)
Åsmund Weltzien (div. tangenter)

Trioen Building Instrument beveger seg i et slags fantasifullt ingenmannsland mellom elektronika, organisk pop og noe mer mystisk og eventyrlig, og hadde allerede bygget seg en solid fanskare før de platedebuterte til overstrømmende kritikker i 2014. På deres andre album «Kem Som Kan å Leve» er utrykket deres mer drømmeaktig, dypere, lydbildet er større og mer innholdsrikt, og det er fortsatt snakk om sterkt vanedannende og underlig fengende musikk.
Trioen Building Instrument består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, sampler, zither, perkusjon, kazoo), Øyvind Hegg-Lunde (trommer og perkusjon) og Åsmund Weltzien (synth, elektronikk). Trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller blant annet i bandene Strings & Timpani og Electric Eye, og har turnert med José Gonzalez og hans band Junip. Tangentmann Åsmund Weltzien bidrar med sin utvidede lyd-palett i stor grad til endringen i lydbilde på det nye albumet.
Mari Kvien Brunvoll fra Molde har blitt beskrevet som «et eksepsjonelt talent» av pianist Bugge Wesseltoft, som også gav ut hennes første soloalbum på sin label Jazzland. Låten «Everywhere You Go» fra soloalbumet skaffet henne et nytt og stort publikum etter at den allestedsnærværende musikeren og DJ´en Ricardo Villalobos oppdaget låten og gjorde en inspirert remiks på over 28 minutter.
Det nye albumet «Kem Som Kan å Leve» (Hubro), ble laget i løpet av en toårs-periode. Og deler av materialet ble skrevet til en konsert inspirert av Kurt Schwitters kunst som ble bestilt av og fremført på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i September 2015.

hubromusic.com/building-ins…

www.youtube.com/watch?v=jrj…

Konsertstart presis kl 21:00
Inngang kr 100,-

Legg til ekstern kalender…