THE BLACK LILLIES (US) - Stilrike originaler fra Americana-veikrysset i Tennessee!

Gamla og “Rootsy”:"https://www.facebook.com/rootsyliveoslo Country & Americana-klubb Brand New Opry presenterer:

[Bilde]

The Black Lillies konsert kan fort bli Americana & Country-fans´musikalske drøm.
Spesielt om du liker band som naturlig blander de fleste krydderne sørstats-gryta har å by på.
Med utspring i Tennessee er det ikke merkelig å finne både spor Memphis-Soul, Jazz, Blues, Bluegrass og Folk-Rock i deres Americana-Country.

Den legendariske musikkblekka Rolling Stone mener overbegeistret de er -

«one of the hottest up-and-coming acts in country music»
og såkallt «buzzworthy genre-mashing roots music» og beskriver de som
«a ragtag group of Knoxville-based pickers whose songs bridge the gap between Appalachian folk, California folk-rock, bluegrass and jazz.

Deres mix av gleder og sorger fra småby-amerika med det elektriske pent plukket inni alt det sjelfulle akustiske, hvor kvinne og manns flerstemte vokalharmonier med savn i hjerte lengtende etter en bedre framtid, smelter lett oss som lar oss begeistre av nytenkende låtarrangement i deilige gåsehudsmelodier og taktfaste støveltrampere.

[Bilde]

Spesielt når både steel-gitar, fele, mandolin og banjo og akustisk gitar ligger med det obligatoriske gitar, bass og tromme-fundamentet.

Det var låtskriver, gitarist, mandolinist, pianist og vokalist Cruz Contrera som startet dette 6-mannsbandet tidlig i 2009 etter noen år i kone og mann-bandet Robinella, noe tekstene på debut-skiva «Whiskey Angel» fra 2009 bar preg av.

Siden da har det skjedd mye som har gått langt under vår radar her på berget, som skal greie å følge med på de kontinuerlige nye seilbåtene Americana-bølgen oversvømmer oss med, men kort fortalt har større management plukket de opp og sendt de USA rundt flere ganger i takt med stor og økende popularitet i kjølvannet av skivene «100 Miles of Wreckage» fra 2011, «Runaway Free Blues» fra 2013 og «Hard To Please» fra 2015 som har fått høye pallplasser og nominasjoner i kåringer og hitlister som eksempelvis «Best Americana Band», «Independent Music Award for Best Story Song», «Americana Radio Charts», «CMT», «Billboard Heatseekers Chart» og «Billboard Top 200 Country chart».

De er og blitt det indie-Country-bandet med rekord i opptredener på selveste Grand Ole Opry hvor de nå har spilt 35 ganger, så med sitt sjangerblandende utrykk har de truffet både Country purister og tradisjonalister, så vel som den alternative Americana-bølge.

Nå besøker de Europa og Norge for første gang.
Ikke lite stolte er vi at de i samarbeid med Køntri-ildsjel-labelen Rootsy har valgt Brand New Opry og Gamla som klubbscene for Norges-debuten deres :-)
WEB FACEBOOK SPOTIFY

Legg til ekstern kalender…