Fransk kunst og musikk mellom barokk og modernisme

Oslo kammerorkester presenterer et rent fransk program, med musikk av Rameau, Fauré og de to gigantene i den franske impresjonisme og ekspresjonisme: Debussy og Ravel.

Konserten settes opp i samarbeid med Nasjonalgalleriet, og kunsthistoriker Frithjof Bringager vil ta deg med på vandring med tema “Fransk kunst mellom barokk og modernisme” i utstillingen “Livets dans” kl 15:00 (direkte etter konserten kl 14:00).

Ledere og solister
Leder- og solistkrefter er innhentet i samarbeid med Norges musikkhøgskole, der vår eminente, unge dirigent Fergus McAlpine er masterstudent i direksjon og vår harpesolist Claudia Lucia Lamanna er masterstudent på harpe. Bak står solide lærerkrefter som Ole Kristian Ruud og Sigmund Thorp i direksjon og Isabelle Perrin på harpe.

Fergus McAlpine er skotte. Han blir 23 i år, har spilt fagott siden barndommen og studerer allerede direksjon på 2. året. Fergus har klare anvisninger og tolkninger og er en inspirerende og kreativ utøver. Han har etablert sitt eget ensemble Masque kammeropera som har satt opp musikk av Britten, Walton, Holst, Ligeti – og nå sist en versjon av Mozarts Cosi fan tutte. En dynamisk ung mann med andre ord.

Claudia Lucia Lamanna fra italia tok sin første harpeeksamen ved en høyere læreinstitusjon allerede som 15 åring. Til tross for sin unge alder har Claudia allerede vunnet priser i Italia, USA, Tyskland, Frankrike og Thailand. Hun har flere internasjonale engasjementer i vente, bl.a. i Praha og i Hong Kong, men altså først i Nasjonalgalleriet i Oslo.

Program

  • Claude Debussy: Danse sacrée et danse profane, for harpe og strykere
  • Gabriel Fauré: Après un rêve, for cello solo og strykere (arr.: Kjell Thoreby)
  • Jean-Philippe Rameau: Concerto no. 6
  • Maurice Ravel: Introduction et allegro, for harpe, fløyte, klarinett og strykere
Legg til ekstern kalender…