Forstyrret Filmsalong: Zardoz + Forfilm: Tunnellen

Svevende hoder som tilbes som Guder! Sean Connery i filmhistoriens mildt sagt mest beryktede kostyme! Beethovens syvende som ligger på lydsporet som et vegg til vegg-teppe.

Det er noen av de mange årsakene til at Zardoz sees på som en av syttitallets store kalkuner. Litt ufortjent synes nå vi i salongen, for Zardoz byr også på utsøkt foto, dype filosofiske betraktninger om døden, tiden og kjønnskamp. Hva handler filmen om? Tja, regissør John Boorman fikk etter sigende ideen i en drøm om en postapokalyptisk fremtid hvor utsletteren Zed oppdager et utopisk samfunn styrt av udødelige matriarker. Zed blir deretter holdt fanget av vitenskapelige årsaker, noe som skal vise seg å få svært destruktive konsekvenser…

Forfilmen er Tunnellen av André Øvredal, mannen bak Trolljegeren og The Autopsy of Jane Doe. I en tilsynelatende lykkelig men overbefolket fremtid kan kjøreturen hjem fra ferie blir mer risikofylt enn man kan ane.
En stilren kortfilm basert på novellen The Tunnel Ahead av Alice Glaser som ble gjordt kjent i Norge av Bing og Bringsvær.

Som før starter vi kl. 20.00 med kortfilm og litt praktisk informasjon om skikk og bruk.

Legg til ekstern kalender…