Aslak Borgersrud / Sør for Sahara

[Bilde]

ASLAK BORGERSRUD
En rapper melder overgang

- Nå lever jeg ikke av musikk. Dermed kan jeg lage akkurat den skiva jeg har lysttil å lage. Eller, kanskje ikke den jeg har lyst til å lage. For det er skummelt og ubehagelig, dette. Men det er den beste skiva jeg kan lage. I hvert fall nå.
Det er Aslak Borgersrud som sier dette. Han er kjent fra Gatas Parlament og har gjort en innspilling av 11 sanger med egne tekster og melodier. Han synger i en røff stil og med et skakt og rart komp. Men han synger. Han rapper ikke. Det nye albumet heter ”Det er valgfritt å irritere seg”.
Han har jobba sammen med Jester som har vært en av de viktigste produsentene for Gatas Parlament oppigjennom.

Det er Jester som har satt sammen kompet hans, og blant musikerne som spiller er
Olav Bakke (klarinett), Asle Gauteplass (trompet), Kriss Stemland (trekkspill/pumpeorgel/piano), Ole Marius Melhuus (kontrabass), NicolaiHængsle Eilertsen (el-bass), Mari Ystanes Fjeldstad (fiolin), Arne Fjeld Rasmussen (munnspill).

Temaene kretser om hverdagslivets og kjærlighetens mange trivialiteter og komplikasjoner med en del politiske over- og undertoner. Humoren ligger småfrekt på lur i annenhver linje.
Aslak sier det slik: – Tekstene ble også annerledes enn noe annet jeg tidligere har vært med på å lage. Ved å spille det inn i hemmelighet, uten noen forbindelse til Gatas-universet eller -reglene, fant jeg fram til noen historier jeg aldri har turt å skrive før. Og jeg skreiv dem på måter jeg aldri har skrivi før. Resultatet ble
sanger om kjærlighet, om barn, om livet og om meg sjøl.

www.youtube.com/watch?v=lhO…
open.spotify.com/artist/3qT…


SØR FOR SAHARA
Afropop på trøndersk

Sør for Sahara blander 80-talls klubbmusikk fra Zimbabwe og trønderske tekster. Med utgangspunkt i sungura – som er et skjult skattekammer av en musikksjanger, serverer gruppa en musikalsk cocktail (eller karsk om du vil) gjennomsyret av deilige, intrikate og hypnotiserende gitarmønstre. Tro mot sjangeren er Sør for Sahara gjerrig på akkordene, men kompenserer med synkoperte ingredienser som sørger for over gjennomsnittet dansbare forhold. I tillegg henter gruppa inspirasjon fra kongolesisk soukous og sør-afrikansk township-jazz. Sør for Sahara har gått i dybden av denne musikken, filtrert den gjennom en trønderbart og resultatet er en forfriskende varmebølge av toner som danner en bro over ekvator.

Samme dag som konserten i Lobbyen slipper Sør for Sahara sin tredje singel: “Middagskvilen”
Tidligere utgivelser:
“Itj Å Snik” 2017
“Forbrukervisa (Shoppingfestival)” 2016

facebook.com/sorforsahara
soundcloud.com/sorforsahara

Dørene åpner: 21.00
Billettpris: 150,- + avg
Aldersgrense: 18 år

Legg til ekstern kalender…