Dans for voksne: Samtidsdans og støy! Hankil Ryu/Harald Fetveit + Veronica M Bruce/Oda U Aasheim/Jennie Bergsli

[Bilde]

Denne kvelden blir den første med dans i Dans for voksnes mangslungne historie. Det varsler kanskje at vi i tillegg står i fare for å bli voksne? Man vet aldri! Uansett: Om dette vil vi si at det ligger en hemmelig plan bak (mellom deg og meg, ok?) om å koble miljøene for nyskapende dans og nyskapende musikk. Vi tror liksom disse kan ha utbytte av å treffe hverandre. Blir litt spennende det har, altså. Og husk: Ikke si det til noen!

Vi må innrømme at vi veit lite om hva som vil skje foreløpig, annet enn at VERONICA MOLIN BRUCE, JENNIE BERGSLI og ODA UHRE AASHEIM kommer til å gjøre en danseforestilling og at HANKIL RYU og HARALD FETVEIT kommer til å spille ganske fysisk. Det har de nemlig gleda seg til i over et halvt år, siden Fetveit besøkte Ryu i Seoul. Vi veit også at det blir to acts: at dansinga og spillinga er planlagt hver for seg.

Sånn henger det sammen, alt sammen.

BRUCE/BERGSLI/AASHEIM er tre dansere utdanna fra det som den gang het Skolen for samtidsdans. I dag heter den høgskole ettellerannet. Siden den gang har de vist en del arbeider sammen. Bruce har bl.a. jobba med Ann Liv Young og Bergsli har flytta virket til Stockholm. Hva de har kokt i hop, veit vi ikke, og ferske er de… og garantert blant dem du kommer til å se mer til framover, så begynn å følge med nå!

HANKIL RYU kommer fra det lille, men svært aktive og temmelig radikale miljøet fro eksperimentell musikk i Seoul, og er for tiden egentlig på turné i England. Han har gitt ut en lang rekke plater, mange av dem i samarbeid med det globale toppskiktet av improv-musikere. Han spiller blant annet i Far East Network, bandet til den legendariske Otomo Yoshihide. Også med Lowie, som han spiller på skrivemaskin sammen med. Før det spilte han på urverk, men de gikk så lett i stykker at de var håpløse å turnere med, så da blei det mekanisk skrivemaskin. Men det blir ikke det i dag, selv om det kunne passa bra i biblioteket. I stedet blir det høyt og elektronisk!

HARALD FETVEIT har nærmest gjort seg til garantist for høy vulkanfaktor i det siste. Selv om han tidvis har hatt en slags litt mer følsom musikalsk fortid, som han vender tilbake til når det passer ham, og som kanskje gjør den eruptive spillinga litt mer nyansert, slik at den kanskje blir litt mer spennende å høre på i lengden enn en jumbojet som tar av.

Husk å ta med kroppen din! Du kommer til å trenge den!

Hvis du vil høre Hankil Ryu spille stillferdig musikk sammen med Lowie, enten i stedet eller i tillegg, har du muligheten på Cappelens Forslag dagen før!

Legg til ekstern kalender…