Dans for voksne: HANKIL RYU/LOWIE (Kor) + HÅVARD SKASET

Hvis du vil høre på noe du ikke har vent deg til ennå, har du sjansen nå! LOWIE spiller på skrivemaskin, og HANKIL RYU har nettopp laget en ny software for å kunne spille sammen med henne på laptop. Altså ikke sånn vanlig laptop-musikk, hvis vi kjenner disse folka rett. Men i hvert fall konsert med laptop og skrivemaskin!

Også blir det enda en konsert i spesialserien for solokonserter av HÅVARD SKASET! Hva han gjør denne gang vet vi ikke, og det er litt av poenget: At vi vil sørge for at en som er god til å utfordre seg sjøl får vist bredden sin.

HANKIL RYU og LOWIE kommer fra den lille, men svært aktive og anerkjente scenen for eksperimentell musikk i Seoul. De er egentlig på englandsturné, men tar turen innom Oslo for å spille litt og være på besøk. Nå er det ikke sånn at de spiller vanlig eksperimentell musikk innafor en spesiell sjanger. De er ganske radikale der de går til verks. Lowie er oversetter, og jobber med tekst. Hankil Ryu har bakgrunn fra elektronisk pop (ikke helt K-pop, men likevel), men er også kjent fra samarbeid med noen av de beste og drøyeste eksperimentelle musikkfolka kloden kan by på. Så nå er han vel blitt en av dem. Prosjektet han og Lowie har sammen begynte med at Lowie skrev tekst som Hankil skrev ut på en gammel støpejerns-skrivemaskin som var modifisert, og kobla til servomotorer som slo på ei skarptromme eller andre ting. Nå har de begynt å spille sammen, og Hankil har altså utvikla denne nye programvaren som gjør at hans laptop og Lowie sin skrivemaskin passer sammen.

Teksten de jobber med er en hommage til Samuel Beckett. Hvis de ikke har endra på den, er det en setning som gjentas igjen og igjen, men endres litt hele tida. På Beckettsk manér, kan man kanskje si? Helt meningsløst, sier du kanskje. Sitte og høre på noen som klaprer på skrivemaskin. Ja! Du har skjønt det! Eller?

Så var det HÅVARD SKASET. Litt dårlig gjort å nevne ham nederst i det ene evenementet etter det andre, for han hører jo også til øverst, så klart. Det som er så kult med ham har vi allerede forklart i første avsnitt, men vi har ikke sagt hvem han er: Haner en av de mest turnerende og hardest arbeidende musikerne i denne kroken på kloden for tida. Han spiller mye i Japan og i Statene og har vært på nesten konstant turné de siste åra. Først og fremst med det eksperimentelle rockebandet Moe. Årabrot er et annet band han har vært innom, og diverse prosjekt særlig med Guro Moe, men også med folk som Jacob Felix Heule.

Dette blir nok en veldig stillfaren konsert. Hvis du har lyst til å komme deg over i den andre enden av Richter-skalaen før neste uke begynner, anbefaler vi konsert med HANKIL RYU OG HARALD FETVEIT og danseforestilling av JENNY BERGSLI, ODA UHRE AASHEIM og VERONICA MOLIN BRUCE på søndag

Legg til ekstern kalender…