Aktivismens tid: GLUKLIA (Ru). Fortelling, prat og mat!

[Bilde]

Vi møter Gluklya i samtale med kurator Anna Bitkina/TOK Creative Association of Curators. Også spiser vi god mat sammen!

Gluklya, aka Natalia Pershina-Yakimanskaya, bor og arbeider i St. Petersburg og Amsterdam, og regnes som en av pionerene innen russisk performancekunst. Hun er et av medlemmene i kunstnerkollektivet Chto Delat?, driver prosjektet Utopian Unemployment Union, der ”kunst, samfunnsvitenskap og progressiv pedagogikk” benyttes for at folk fra ulike sosiale lag skal kunne møtes og lage kunst sammen, og var blant annet representert i hovedutstillingen på Venezia-biennalen i 2015.

Gluklya er i Oslo for å forberede”Debates on Division: When the Private Becomes Public”, som er en interaktiv performance om politiske, sosiale og ideologiske skillelinjer, og om den enkeltes posisjon i disse konfliktene. “Debates of Division” har blant annet blitt vist under Manifesta 10 i St. Petersburg og på Creative Time Summit i Washington DC i fjor. Prosjektet stilles ut på Galleri RAM i juni 2017. Gluklya har gjennom Galleri RAM mottatt Oslo kommunes stipend for internasjonal kunstnerutveksling for “Debates on division”.

www.whitespacegallery.co.uk…
tok-spb.org/new/en/events/d…
chtodelat.org
factoryoffoundclothes.org

Aktivismens tid er et samarbeidsprosjekt mellom konsertserien Dans for voksne og Deichman. Prosjektet handler om kunst og aktivisme. Her kan man samles, se filmer eller presentasjoner og ikke minst snakke sammen og spise god mat.

Foto: Jenyayahina

Legg til ekstern kalender…