Filmsalong #2

Filmsalong er bibliotekets faste filmarrangement. Det er alltid gratis, og finner sted hver torsdag fra klokka syv i underetasjen. Salongen kan ta form av en tematisert aften med snutter og innsiktsfull veiledning, eller en filmvisning med kyndig introduksjon. Kveldens arrangement faller i sistnevnte kategori.

Salongvert Jon Hagene skriver om filmen: Jeg har ofte tenkt på “Fargo” som den perfekte film: herlig historie, stram regi, knallgodt skuespill, og rollefigurer du aldri før har sett. Pluss beksvart humor og en muntermystiskmorderisk atmosfære. Og riktig musikk, flott foto, og. … Listen er enda lenger, men et sted må en jo stoppe. Dessuten er “Fargo” lagt til Minnesota, midtvinters. Et brutalt morsomt mesterstykke av en film, i en av de ‘skandinaviske’ statene – midt i vinterferien – det blir saker, det.

Jon har jobbet i 7 år i Vinduet og har anmeldt bøker og film i Natt & Dag. I dag er han filmredaktør i smug.no, vikarierende filmanmelder i Klassekampen og ansvarlig for førpremiere

serien Smugvisning.

Legg til ekstern kalender…