Writing children's books - killing your scientific credibility?

Bør toppforskere bruke tid på å skrive vitenskapelige barnebøker? Og hva gjør det med deres omdømme blant andre forskere? I dette engelspråklige bokbadet møtes professorene og barnebokforfatterne Kathy Willis og Jørn H. Hurum for å snakke om sine erfaringer.

Hvorfor prioriterer de å skrive for barn? Hva har det å si for deres akademiske karrieré? Og hvordan arbeider de med barnebøkene sine? Dette er noe så sjeldent som et bokbak i barnelitteratur, og passer for alle som er engasjert i formidling, forskning og barnebøker.

Professor Jørn Hurum rydder plass til barnebok-produksjon i tillegg til forskning, undervisning og annen formidling.
Professor Jørn Harald Hurum er paleontolog med fokus på dinosaurer og øgler. Hurum jobber ved Naturhistorisk museum og er kanskje best kjent for å sto bak lanseringen av Ida, verdens eldste komplette primatfossil. Hans barnebøker, blant annet om Ida, er oversatt til en rekke språk.
Professor i biologi Kathy Willis er for tiden forskningsleder ved Kew Gardens London. Hennes produksjon omfatter fagbøker bade for voksne og barn. Nå er hun for første gang aktuell på norsk med barneboken Botanikum.

Guri Fjeldberg leder bokbadet.
Guri Fjeldberg er litteraturkritiker med mastergrad i barnelitteratur fra universitetet i Newcastle. Hun står bak utgivelsen “101. De beste barnebøkene 2005-2015”.

Arrangementet er for voksne over 18 år og det vil vil bli anledning til å få kjøpt forfriskninger (NB! Kun kontant).

INNGANG VIA PORTEN I MONRADS GATE (VIS A VIS MUNCH MUSEET)

Legg til ekstern kalender…